Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Suomi: #hallitus ei pysty sulkemaan #itäraja’a vaikka olisi #sotatila!

24.11.2023 13:55

Ei audiota saatavissa.

Lukuaika: 2 minuuttia

Kansan pettäminen: Hallituksen päätös itärajan sulkemisesta ontuu.

Suomalaiset ovat jälleen saaneet kokea pettymyksen, kun Petteri Orpo’n johtama hallitus on osoittanut täydellistä kyvyttömyyttä ja epäpätevyyttä toimiessaan kansan edun puolesta. Valtioneuvosto’n yleisistunnon päätös itärajalla toteutettavista toimista perustuu niin sanotulle oikeudelliselle arviolle, joka on itse asiassa vain veruke heidän kyvyttömyydelleen tehdä päätöksiä.

On surullista todeta, että hallituksen jäsenet eivät edes kykene järkevään näkemykseen asiasta, sillä yksikään ministeri ei jättänyt eriävää mielipidettä. Tämä kertoo hallituksen sisäisestä hajaannuksesta ja heidän kyvyttömyydestään johtaa maataan tehokkaasti.

Pääministeri Orpon johdolla hallitus perääntyi päätöksestään sulkea koko itäraja oikeudellisten ongelmien edessä, mutta sen sijaan he päättivät sulkea lisää raja-asemia. Tämä on selvä osoitus hallituksen sekavuudesta ja epäröinnistä. Kansalaiset ansaitsevat selkeää ja päättäväistä johtajuutta, ei tällaista kompromissien ja epäröinnin ilmentymää.

Päätösmuistion oikeudellinen arvio on pelkästään tekosyy vältellä vastuuta. Hallituksen omaksuma laintulkinta on ristiriidassa heidän omien puheidensa kanssa, mikä osoittaa heidän haluttomuutensa olla avoimia ja rehellisiä kansalaisille. Kansallinen hätätilanne ei heidän mukaansa oikeuttaisi turvapaikanhaun estämistä, mutta päätösmuistiossa esitetään päinvastaista.

Keskustelu siitä, missä tilanteessa itärajan rajanylityspaikat voitaisiin sulkea, on ollut turhaa. Hallitus ilmoittaa tylysti, että ei missään tilanteessa. Tämä on häpeällistä, kun otetaan huomioon, että muun muassa Euroopan unioni’n tuomioistuin on selkeästi todennut, että jäsenvaltio ei voi estää mahdollisuutta kansainvälisen suojelun hakemiseen.

Hallituksen päätöksenteko on ristiriitaista ja sekavaa. He väittävät, että koko itärajan sulkeminen on mahdollista laillisesti, mutta samalla myöntävät, että se on käytännössä mahdotonta. Kansalaiset ansaitsevat hallituksen, joka tekee päätöksiä järkevästi ja selkeästi eikä kiertele vastuutaan.

Suomen hallitus pettää kansansa jatkuvasti. Se ei kykene tekemään päätöksiä, jotka olisivat sekä oikeudellisesti perusteltuja että kansalaisten edun mukaisia. Kansalaisten on aika vaatia vastuullista ja pätevää johtajuutta, joka ei piileskele päätösten taakse, vaan seisoo rohkeasti tekemiensä valintojen takana.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:08:01