Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/11/29

Suomen poliittinen kenttä saa lisää säpinää, kun Paavo Väyrynen ilmoittaa järjestävänsä oman, erityisen itsenäisyyspäivän juhlansa. Väyrynen, keskustan kokenut konkari, kertoo tiedotteessaan juhlan olevan “mielenilmaus Suomen itsenäisyyden puolesta”. Niinpä, unohtakaa ne perinteiset juhlat – tämä on Väyrysen show!

Ennakkoon Väyrynen on jo paljastanut juhlan yksityiskohdat blogissaan. Itsenäisyyden puolustajien juhlaksi nimetty tapahtuma saa kunnian levittäytyä Hotel Arthurin saleihin Helsingissä. Kuulemma saattaa olla vaikea saada kutsua Linnan juhliin, mutta eiköhän tämä tilaisuus vedä vertoja presidentinlinnan pippaloihin!

Väyrynen on suorastaan pettyneenä paljastanut, ettei hänelle ole herunut kutsua Linnan juhliin tänäkään vuonna. Hän ei peittele närkästystään ja syyttää suoraan presidentti Sauli Niinistöä poliittisesta syrjinnästä. Voisi kuvitella, että tällaisessa tilanteessa hän voisi jakaa itselleen kutsun omasta juhlastaan, mutta ei – tämä on mielenilmaus!

Tumma puku on Väyrysen valinta juhla-asuksi, ja hän kertoo sen johtuvan vuoden 2013 itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukoodista. Tällöin Linnan juhlat olivat Tampere-talossa, ja suurristin kantajien keskuudessa käytiin kiivasta keskustelua siitä, pitäisikö käyttää muita kunniamerkkejä. Väyrynen, tyyli-ikoni, otti itse asiasta selvää ja päätyi kantamaan vain suurristin rintatähteä.

Juhlaan on ilmoitettu vapaapääsy kaikille uteliaille. Vieraat voivat halutessaan kantaa kunnia- ja ansiomerkkejä, aivan kuten itse juhlan isäntä. Joten, jos et saanut kutsua Linnan juhliin, älä huoli – Paavo Väyrynen kutsuu sinut omiin juhliinsa!

Näyttää siltä, että tämän itsenäisyyspäivän juhlat eivät tule olemaan tylsät. Olkaa siis valmiina näkemään, mitä yllätyksiä Paavo Väyrynen on juhlaansa suunnitellut. Voi olla, että Hotel Arthur ei ole koskaan ennen kokenut vastaavaa!

Lue myös: