Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä ampunut ainakin 500 #ohjus’ta tai #drone’a #Ukraina’an 5 päivän sisällä!

2024/01/02

Venäjä on viimeisen viiden päivän aikana hyökännyt Ukrainaan ainakin 500 ohjuksella ja dronella, ilmoitti presidentti Volodymyr Zelensky puhelinkeskustelussa Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Rishi Sunakin kanssa 2. tammikuuta. Zelensky ja Sunak keskustelivat Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistamisesta vain tunteja sen jälkeen, kun Venäjä suoritti jälleen massiivisen ilmahyökkäyksen maata vastaan, tappaen viisi ihmistä ja haavoittaen 130, lapsia mukaan lukien.

Venäjä laukaisi ainakin 99 ohjusta aamulla 2. tammikuuta kohteenaan Kiova, sen ympäristöalue ja Harkova. Ilmavoimien mukaan Ukrainan ilmapuolustus pudotti 72 venäläistä ohjusta sekä kaikki 35 Shahed-dronea, jotka oli laukaistu aiemmin yöllä.

Massiivisen hyökkäyksen aikana Ukraina pudotti ennätysmäärän Kh-47M2 Kinzhal ilmasta laukaistavia ballistisia ohjuksia, kertoi Ukrainan komentaja Valerii Zaluzhnyi.

Zelenskyi ja Sunak keskustelivat Ukrainan sotilaiden pitkän matkan iskukyvyistä ja muista kiireellisistä tarpeista aseissa ja ammuksissa, kirjoitti Ukrainan presidentin toimisto.

Puhelussa keskityttiin myös kahdenväliseen sopimukseen Kiovan ja Lontoon välillä Ukrainan turvatakuista, Zelenskyn rauhanformuulin seuraavasta kokouksesta Davosissa sekä tulevasta Global Peace Summit -tapahtumasta.

Aiemmin samana päivänä Liettuan presidentti Gitanas Nauseda ja Latvian presidentti Edgars Rinkevics vaativat lisää ilmapuolustusjärjestelmiä Ukrainalle.

Venäjä suoritti 29. joulukuuta alkaen suurimman ilmahyökkäyksen Ukrainaa vastaan koko täysimittaisen hyökkäyksen aikana, Zaluzhnyin mukaan. Hyökkäys tappoi yli 40 ihmistä ja haavoitti vähintään 160 ihmistä koko maassa, raportoivat Ukrainan viranomaiset.