Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Onko #Venäjä’n varapuolustusministeri #Gerasimov kuollut #Ukraina’n pommituksessa #Krim’in #Sevastopol’iin?

2024/01/06

Huhut Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikön, Valeri Gerasimovin kuolemasta, ovat herättäneet vilkasta keskustelua ja spekulaatiota. Näiden huhujen mukaan Gerasimov olisi kuollut Ukrainan tekemässä hyökkäyksessä Krimillä. Newsweekin raportin mukaan huhut saivat alkunsa, kun Ukraina ilmoitti hyökkäyksistä Sevastopolin ja Jevpatorian kaupunkien lähellä sijaitseviin venäläisiin komentokeskuksiin ja sotilasyksikköihin.

X-tili WarVehicleTracker, joka jäljittää liikkuvaa sotakalustoa ja sen tappioita, jakoi kuvan, jossa väitetään venäläisen Telegram-kanavan “Ordinary Tsarismin” kertoneen Gerasimovin kuolemasta. Kuvassa mainitaan, että Gerasimov olisi ollut komentopaikassa lähellä Sevastopolia hyökkäyksen aikaan. Tämä julkaisu on saanut laajaa huomiota ja keskustelua.

Newsweek huomauttaa, ettei ole selkeitä todisteita viestin olemassaolosta tai sen poistamisesta Telegram-kanavalta, eikä myöskään Gerasimovin kuolemasta. Lisäksi Gerasimovista kertova Wikipedia-sivu sisälsi hetkellisesti kuolemaa käsittelevää tekstiä, joka sittemmin poistettiin.Gerasimov, joka on aloittanut nykyisessä tehtävässään vuonna 2012 ja toimii myös varapuolustusministerinä, on merkittävä hahmo Venäjän sotilasjohdossa ja kuuluu presidentti Putinin lähipiiriin. Hänen kuolemaansa on spekuloitu aiemminkin, erityisesti hänen julkisuudesta katoamisensa ja poissaolonsa Moskovan voitonpäivän paraatista jälkeen.

Kreml ei ole kommentoinut huhuja Gerasimovin kuolemasta. Tämänkaltaiset tapahtumat ja spekulaatiot kertovat sodan epävarmuudesta ja tiedonhallinnan monimutkaisuudesta. Ne myös heijastavat laajempaa informaatiosotaa, joka käydään rinnakkain fyysisen konfliktin kanssa.