Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä: #Novosibirsk’issä #pakkanen räjäytti #kaukolämpö-putken – kaupunki jäätyi tulvan alle

2024/01/11

Venäjällä tapahtui melkoinen kömmähdys, kun vuonna 1974 asennettu kaukolämpöputki päätti näyttää, että vanha ei aina olekaan niin kultaa. Novosibirskissä, jossa lämpömittari näytti miellyttävää -25°C lämpötilaa (tai siis kylmyyttä), putki päätti antautua ja tulvi kaupungin yli. Tämä aiheutti sen, että useat kaupunginosat jäivät ilman lämmitystä ja kuumaa vettä.

Kuvittelehan tilanne: olet juuri päättänyt ottaa rentouttavan kuuman suihkun pakkaspäivän päätteeksi, mutta kun väännät hanaa, ei tulekaan lämmintä vettä, vaan ainoastaan muistoja Neuvostoliiton ajoista. Kaupungin asukkaat joutuivat pukeutumaan kuin naparetkeilijät kotoisissa oloissaan, ja teekupin lämmöstä tuli arvokkaampaa kuin koskaan.

Tilanne herätti myös luovuutta: osa asukkaista löysi uusia tapoja lämmittää asuntojaan, kuten juoksemalla maratonia olohuoneessa tai järjestämällä piirileikkejä koko perheen voimin. Kaupunginjohto puolestaan päätti ottaa oppia tästä episodista ja suunnitella tulevaisuuden lämmitysjärjestelmiä, jotka ovat ehkä hieman kestävämpiä kuin vuosikymmeniä vanhat putket.

Tässä tapauksessa “kylmä suihku” sai aivan uuden merkityksen Novosibirskissä, ja kaupunkilaiset muistuttavat nyt meitä kaikkia siitä, että vaikka elämä heittää eteen haasteita, venäläinen sisu ja huumori auttavat selviytymään. Ehkä seuraavaksi he keksivät, miten muuttaa jäätynyt vesiputki avantouintipaikaksi!

Lämpöputki korjattaneen kunhan Ukrainan sota päättynee.