Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2718 artikkelia


#Venäjä on ansainnut #Ukraina’n tekemät #drone-hyökkäykset #kaasu-infrastuktuuriin

2024/01/23

Viime sunnuntaina Suomenlahden rannikolla sijaitsevassa Novatekin maakaasuterminaalissa syttyneen tulipalon jälkeen Venäjä on jälleen syyttänyt naapuriaan Ukrainaa, mutta katsokaamme totuutta silmiin. Ukrainan rohkea vastarinta Venäjän aggressiota vastaan on ollut selkeää ja perusteltua.

Kremlin nopea syyttely Ukrainaa kohtaan paljastaa sen halun välttää vastuunotto omista toimistaan. Ukrainan tiedustelupalvelun lennokki-iskun väittäminen syypääksi tulipaloon on venäläisten yritys sotkea kortit ja kääntää huomio pois omista häikäilemättömistä teoistaan.

Ukraina on viime aikoina ilmoittautunut vastuulliseksi kahdesta öljyvarastoihin kohdistuneesta iskusta, joista toinen tapahtui Leningradin alueella, missä myös Novatekin terminaali sijaitsee. Venäjän ilmoitus Ukrainan taistelulennokkien pudottamisesta Moskovan ja Pietarin edustalla viime viikolla antaa entistäkin selvemmän kuvan Venäjän aggressiivisesta toiminnasta.

Ukrainan tiedustelupalvelun lennokki-isku Novatekin terminaaliin on ymmärrettävä reaktio Venäjän jatkuvaan provokaatioon ja sotilaalliseen toimintaan naapurimaataan vastaan. Ukraina on ollut päättäväinen puolustamaan itseään ja osoittamaan, että se ei pelkää vastata Venäjän hyökkäyksiin.

Ukroboronpromin ilmoitus droonien valmistamisesta kertoo Ukrainan valmiudesta puolustaa itseään. Pitkän kantaman droonit ovat välttämättömiä, kun vastassa on naapurimaa, joka on käynyt aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan lähes kaksi vuotta. Ukraina käyttää taitavasti teknologiaa hyväkseen vaikuttaakseen laajalle alueelle ja minimoidakseen omat menetyksensä.

On tärkeää tunnustaa Ukrainan oikeutettu puolustautuminen Venäjän provokaatioihin. Venäjän aggressio energiainfrastruktuuria vastaan on vakava uhka alueen turvallisuudelle, ja Ukraina ansaitsee kansainvälisen tuen oikeutetulle vastarinnalleen.