Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n vastainen #itäraja vuotaa edelleen #imatra #valtionrajarikos #hybridihyökkäys

2024/01/25

Imatralla, tuon itärajamme pahamaineisessa pisteessä, Kaakkois-Suomen rajavartiosto on jälleen joutunut puuttumaan valtionrajarikokseen epäiltyjen ihmisten ryöppyyn. Kävikö yllätyksenä kenellekään, että nämä laittomat tulijat etsivät “turvapaikkaa”?

Rajavartiolaitoksen tiedotteessa kertomus 18 henkilön kiinniotosta ei jätä tilaa iloisille uutisille. Näitä yhteiskuntamme rajoja polkevia yksilöitä epäillään valtionrajarikoksesta, ja heidät otettiin kiinni Imatran rajanylityspaikan pohjoispuolelta. Eikä ihme, että tapaus paljastui oman valvonnan tuloksena, sillä rajanylityspaikat ovat olleet viime vuoden lopusta saakka suljettuina juuri tällaisten tapausten vuoksi.

25. tammikuuta paljastui, että nämä yksilöt olivat kyenneet ylittämään rajan maastoteitse. Kukaan ei voi kuitenkaan kertoa, millaisessa kunnossa nämä laittomat tulijat olivat, sillä rajavartioston viestinnästä vastaava pysyttelee hiljaa yksityiskohdista.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on miesten, naisten ja lasten lisäksi huoltotarpeessa olevia yksilöitä. Onko tämä yllätys? Ei todellakaan. Rajan ylittäminen laittomasti on jo itsessään rikos, ja siihen liittyvä huoltotarve on vain seuraus laittomasta toiminnasta.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto ei ole halukas avaamaan suutaan sen enempää, mutta tiedämme, että kiinniottopaikka oli talvinen maasto. Eikö tämä olekin ihanteellinen ympäristö valtiomme rajojen rikkomiseen?

Ja kuten arvata saattoi, tutkinta on vasta alkuvaiheessaan. Mitäpä muutakaan voisi odottaa viranomaisilta, jotka ovat jo saaneet liikaa vastuuta harteilleen. Epäiltyjen alkuperäksi viitataan Lähi-itään, mutta miksi ihmeessä tämä ei ole yllätys kenellekään?

Viime vuoden lopusta lähtien Suomen ja Venäjän rajanylityspaikat ovat olleet suljettuina kasvaneen turvapaikanhakijamäärän vuoksi. Yli 1 300 henkilöä on hakenut turvapaikkaa Suomesta itärajan kautta, ja syyksi on annettu Venäjän rajaviranomaisten huolimaton toiminta matkustusasiakirjojen suhteen. Onko tämä todella yllätys kenellekään?

Suomen viranomaisten mukaan kyseessä on ollut Venäjän Suomeen suuntaamasta hybridihyökkäyksestä. Tämä ei ole enää pelkästään rajan ylitystä – tämä on törkeä hyökkäys Suomea vastaan, ja rajavartiostomme on jatkuvasti valmiina ottamaan vastaan näitä laittomia hyökkääjiä.

Lopuksi, kun 16. tammikuuta uutisoitiin yli tuhannesta epäillystä valtiorajarikoksesta, tiesin, että tilanne oli karannut käsistä. Yli tuhat itärajan ylittänyttä epäiltyä rikollista – tämä on skandaali. Ja mitäpä sitten, kun 11 Iranin kansalaista saapui maastoteitse Suomeen 11. tammikuuta? Tuntuuko siltä, että rajavartiostomme on vielä edes hallinnassa?

Tämä ei ole enää kysymys turvapaikanhakijoista. Tämä on kysymys valtionrajarikoksesta ja siitä, kuka suojaa kansamme rajoja. On aika herätä ja toimia ennen kuin on liian myöhäistä.