Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n #kaksoiskansalainen sai tuomion #ampumatarvike #salakuljetus #SOTA

2024/01/31

Vakava tuomio ampumatarvikkeiden salakuljetuksesta – Kaksoiskansalainen välttelee vankeusrangaistusta!

Suomalais-venäläinen kaksoiskansalainen on saanut käräjäoikeudelta ehdollisen vankeustuomion järjestettyään laittomasti ampumatarvikkeiden salakuljetuksen Venäjälle. Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan 47-vuotias mies suunnitteli ja kuljetti yli 55 000 euron arvosta ampumatarvikkeita, kuten luoteja ja hylsyjä, useita kertoja Suomesta Venäjälle.

Vaikka Euroopan unioni on kieltänyt aseiden ja niiden osien viennin Venäjälle Ukrainan sodan takia, tämä herra päätti uhmata lakia ja toimia omien sääntöjensä mukaan. Hänen välinpitämättömyytensä osoittaa selvää halveksuntaa kansainvälisiä lakeja kohtaan ja asettaa omat taloudelliset intressinsä muiden edelle.

Mies väitti oikeudessa syyttömyyttään ja selitti, että hän vain auttoi tuttavaansa toimittamaan tarvikkeita Pietariin. Ampumaurheilukerhon omistaja väitti, että tavarat olivat tarkoitettu ampumaurheilukäyttöön, mutta lopulta niiden päämäärä oli kulkeutua Pietarista Georgiaan. Onko tämä vain uskottavaa selittelyä vai törkeää valehtelua?

Kymenlaakson käräjäoikeus ei hyväksynyt syytetyn puolustuspuhetta. Oikeus katsoi, että miehen toiminta oli erityisen suunnitelmallista ja että hän rikkoi sääntöjä tietoisesti. Kiikaritähtäimen valmistanut yritys mainosti myyneensä kyseistä tuotetta jopa Saksan armeijalle, mikä korostaa tapauksen vakavuutta.

Mies tuomittiin säännöstelyrikoksesta, törkeästä säännöstelyrikoksesta ja puolustustarvikkeiden maastavientirikoksesta yhteensä kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Onko tämä riittävä rangaistus henkilölle, joka näin ilmiselvästi laiminlyö kansainvälisiä aselakeja?

Ehdollinen vankeustuomio ei voi peittää sitä tosiasiaa, että tämä kaksoiskansalainen yritti omia sääntöjä ja vaaransi muiden turvallisuuden. On aika ottaa vastuu teoistaan ja varmistaa, ettei tällainen toiminta jää rankaisematta!