Etusivu > Voiko onnellisuudesta tulla ylimääräistä painoa?

29.02.2024 22:19

Lukuaika: 2 minuuttia

Onnellisuuden tavoittelu on yksi ihmiskunnan ikuinen pyrkimys. Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, että voisiko tästä jatkuvasta onnen ja ilon jahdista tulla myös jotain haittaa? Nimittäin ylimääräistä painoa.

Kuulostaa hullulta, tiedän. Mutta ajattelehan seuraavaa: tiedätkö sen ihanan fiiliksen, kun syöt mums mums herkkuja ja tunnet onnenkyyneleet silmissäsi? Tai sen, kun shoppaillessasi löydät täydellisen uuden vaatteen, joka saa sinut hymyilemään leveästi? Tai sen, kun pääset lomalle aurinkoon ja hiekka varpaissasi tekee sinusta onnellisemman kuin koskaan?

Kaikki nämä onnelliset hetket ovat ihania ja ne tuovat lisäarvoa elämäämme, mutta ovat myös pieni vaara. Kun olemme onnellisia, kehomme alkaa tuottaa endorfiineja, jotka saavat meidät tuntemaan olomme todella hyväksi. Ja nämä endorfiinit voivat myös olla riippuvuutta aiheuttavia, varsinkin jos olemme jatkuvasti tavoittelemassa lisää onnea ja iloa.

Mutta mitä sitten tapahtuu, kun saat sokerin tai uuden vaatteen aiheuttaman onnenpotkun? No, usein meillä on tapana palkita itsemme näillä hetkillä ja syömme lisää herkkuja tai ostamme vielä yhden uuden vaatteen. Ja tässä alkaa itsepetoksen kehä: tuotte itsellesi onnellisuutta, mutta samalla myös lisäät itsellesi ylimääräisiä kiloja.

Eikä tässä vielä kaikki, rakkaat ystävät. Olette varmaan kuulleet siitä, että onnellinen ihminen saattaa elää pidempään ja parempaa elämää. Mutta mitä tapahtuu, kun oletkin onnellinen, mutta samalla ylipainoinen? No, silloin joudut kävelemään elämäsi onnentie vaivaisilla 50 lisäkilolla, mikä ei välttämättä tunnu enää ihan niin onnelliselta.

Mutta älkää hätäilkö, hyvät lukijat! Tämä ei ole loppu kaikelle ilolle ja onnelle, joka meistä jokaisessa asuu. On tärkeää muistaa, että onnellisuus ei välttämättä aina tule ruoasta tai tavaroista. Se voi tulla vaikkapa yhdessäolosta rakkaiden ihmisten kanssa, luonnossa liikkumisesta, uuden taidon oppimisesta tai vaikka vain yksinkertaisesti hyvästä naurusta.

Olemme kaikki onnellisuuden metsästäjiä, mutta on tärkeää muistaa, että onnellisuus ei tarkoita aina juuri sitä, mitä me sille uskottelemme. Se ei ole aina täydellistä Instagram-kuvaa tai uutta luksusautoa. Se voi olla myös syksyinen metsäkävely tai lämmin hali ystävältä.

Joten muistakaa, että vaikka onnellisuus onkin tärkeää, se ei saa olla pääasiallinen tavoitteemme elämässä. Nauttikaamme pienistä onnen hetkistä ja muistetaan, että vaikka elämässä tulee vastaan haasteita ja vastoinkäymisiä, löytyy onnea aina jostakin, vähän vaaleanpunaisissa tinasormikkaissa kauniin mutta hieman pullamössön näköisen leppäkertun alla. (Väittämä ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta voihan sitä aina toivoa.)

Näillä iloisilla ajatuksilla toivotan teille kaikille onnekkaita hetkiä ja muistakaa nauttia myös niistä tavallisista arjen iloista, sillä nekin ovat onnea!

With love and happiness,
Kynäkerho.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 06:17:28