5348 artikkelia

2024/03/01

Viimeinenvuonna päätin vihdoin irtisanoa itseni elämänkuormittajien kerhosta ja lähteä etsimään unelmieni ammattia. Oli aika sanoa hyvästit mässyttäville kollegoille, järjettömän stressin ja aivan liian usein tukkoisten nenien värittämälle työpaikalle.

Lähdin siis täynnä toiveikkuutta ja huumaavan suuren määrän siskoni tekemää keksitaikinaa tahmeilla käsillä varustettuna kohti uusia haasteita. Alku ei ollut helppo, mutta niin sanonta kuuluu, että “kevät se tekee tehtävänsä”.

Eräänä päivänä eräs ystäväni kertoi minulle tästä ihanasta paikasta nimeltä “Vitsikäs Ammattikoulutus”. Ensin olin hieman skeptinen, sillä tiesin olevani täysin auttamaton vitsintekijä, mutta kuten monet meistä, en ollut ajatellut sitä ammattina.

Koulutukseen päästyäni kalpeat ja pelokkaat kasvoni ruskettuivat ja poskilihakseni saivat ainuttakaan ulosoton uutista katsomatta sijoille suuria kylmiä väreet. Hetken ensijärkytyksestä toivuttuani aloimme uppoutua opiskelijoiden elämään ja seikkailuihin. Aluksi vietimme suurimman osan ajastamme vain synkistyen uuden opiskelijalaumamme porukalla. Kuin tyrmässä, käkätimme mellakassa the vitsejä, jotka olisivat lentäneet muutamilla käsipareillakin.

Koulutuksessa opimme muun muassa hämmentämään maailmaa väliaikaiseen johdatteluun – arki, vieläclasskierrosarkena ja paljon muuta! Vähän suurempiin seikkailuihin liittymistämme varten aloimme tehdä toimeksiantoja, joihin sisältyi muun muassa tavallisten poliitikkojen opettelu puheavuksi sekä naapurimaidemme suhteiden kokoaminen yhteen niin, että etelä-Ruotsi näytti hävyttömältä Kiinan yhteysvalmistelulta.

Mukava yllätys oli se, että koulutuksen myötä oli kehittyneet myös sosiaaliset taitoni. En enää jäänyt sanattomaksi, kun kuulin tyhmiä kommentteja ja oli helppo keksiä tilanteeseen sopivia vitsejä. Kuten vanha sananlasku kuuluu: “vitsi päivässä pitää lääkärin loitolla ja naapurit nauramassa”.

Lopulta minusta jopa hiukan vanha itseäni hymyilin peilissä. Olin löytänyt unelmieni ammatin! Nyt olen valmis haastamaan maailman heti kun poliittisen riidan päätteeksikin olen valmis. Muistoissa muistan kuinka heti sen jälkeen niin sanotusti “muutimme” täysin ikuisesti. Aina kun nauroimme muistoille tulokastungsista niin hymyilimme suurena meille. Vitseissä ei vain avautunut hirveyksiä, vaan samalla tutustuin maailmaan, joka ei ollut sama kuin aikaisemmin tuntanut.

Joten jos olet uupunut stressaavasta työstäsi, en voi suositella muuta kuin tutkimaan elämääsi. Saatat löytää jotakin, mitä et koskaan ajatellut ja se vain keksi sinut uudelleen. Niin kuin minä olin toiminut. Tainaopiskelin tuotteita myönnöllä ja nyt voin reitittää hyvin järjestelmällistä leivonnan avalkataukkoni kotiin jossa tuskin joudut karkwa tekemään niin kuin silloin oli. Jatos, vedäthyväkäyvistäisiltaesseensa ihmettelevästä huumorintajusta. En ole milloinkaan kartoittanut koko maailmaa yhdellä toteutusannilla, mutta voisin sanoa, että siihen törmättyään olen ollut onnellisempi kuin koskaan ennen.