en

et

fi

ru

sv

~8689 latausta vuorokaudessa

~6352 artikkelia

2024/03/31

Angry Birds on yksi maailman suosituimmista mobiilipeleistä, jonka suosio on kasvanut huikeasti sen julkaisusta vuonna 2009. Alun perin suomalaisen Rovio Entertainmentin kehittämä peli on kerännyt miljardeja latauksia ja saanut myös oman elokuvansa sekä laajan valikoiman lisenssejä erilaisiin tuotteisiin. Angry Birds on muodostunut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, joka on valloittanut niin lapset kuin aikuiset ympäri maailman.

Pelin kehittäminen alkoi Rovion pienen tiimin ideasta luoda helppo ja viihdyttävä peli, jota kuka tahansa voisi pelata. Aluksi peliä kehiteltiin muun muassa kannettaville tietokoneille ja konsoleille, mutta lopulta se julkaistiin vuonna 2009 älypuhelimille. Pelin yksinkertainen ja koukuttava pelattavuus sekä hauska hahmosuunnittelu tekivät siitä nopeasti suosikin pelialalla.

Alkuperäisessä Angry Birds -pelissä pelaaja ohjaa lintuja, joiden tehtävänä on pelastaa muniaan vihaisilta sioilta. Pelattavia lintuja on erilaisia, joilla on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia. Peli vaatii tarkkuutta ja strategista ajattelua, mikä tekee siitä sopivan niin lapsille kuin aikuisillekin.

Pelin suosio levisi nopeasti suusta suuhun ja ensimmäisten kuuden kuukauden aikana se ladattiin yli 12 miljoonaa kertaa. Vuonna 2010 peli voitti useita palkintoja ja se valittiin muun muassa vuoden parhaaksi mobiilipeliksi. Menestys ei kuitenkaan jäänyt vain mobiilimaailmaan, vaan pelin suosio kasvoi nopeasti myös muiden alustojen kuten tietokoneiden ja pelikonsoleiden parissa.

Vuonna 2012 Angry Birds saavutti uuden virstanpylvään, kun siitä tehtiin ensimmäinen animaatioelokuva. Elokuva oli valtava menestys ja siitä tuli nopeasti yksi kaikkien aikojen eniten tuottaneista animaatioelokuvista. Elokuvan jälkeen Angry Birds -universumiin on lisätty uusia hahmoja ja tarinoita, mikä on vain lisännyt pelin suosiota ja monipuolisuutta.

Angry Birds on myös loistava esimerkki siitä, miten mobiilipeli voi muuttua koko kulttuurin osaksi. Pelistä on kehitetty lukuisia erilaisia versioita, joista yksi suosituimmista on Angry Birds Friends, jossa pelaajat voivat kilpailla toisiaan vastaan sosiaalisessa mediassa. Pelin hahmoja ja logoa on myös hyödynnetty laajasti erilaisissa mainoksissa ja markkinointikampanjoissa.

Angry Birds on myös herättänyt huomiota myös pelialalla tuomalla mullistavan pelattavuuden ja uudenlaisen tavan suunnitella ja kehittää pelejä. Monet muut pelit ovat yrittäneet matkia Angry Birdsin menestystä, mutta kukaan ei ole onnistunut kasvattamaan yhtä suurta ja monipuolista ilmiötä kuin Rovio.

Kaiken kaikkiaan Angry Birds on tarina suomalaisesta start-up yrityksestä, joka loi pelistään maailmanlaajuisen ilmiön. Peli on valloittanut sydämet ympäri maailman ja tuonut suomalaisen pelialan maailmankartalle. Tulevaisuudessa on varmasti luvassa lisää uusia pelejä ja muita tuotteita, joilla pelin suosiota ja maailmanlaajuista ilmiötä pidetään yllä.


Satunnainen: