en

et

fi

ru

sv

~8712 latausta vuorokaudessa

~6359 artikkelia

2024/03/31

Simpukat ovat monelle tuttuja herkkuja, mutta oletko koskaan kokeillut niitä salaatin muodossa? Kesä on täynnä raikkaita makuja ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia niistä kuin simpukka-salaatin muodossa!

Valmistelu aloitetaan ostamalla marketista tai kalakaupasta simpukat. Voit valita joko tuoreita simpukoita, joita keität itse, tai valmiiksi keitettyjä simpukoita. Jos valitset tuoreet simpukat, muista huuhdella ne hyvin ja poistaa mahdollisesti löytyvät hiekanjyvät ennen keittämistä.

Kun simpukat ovat valmiita, anna niiden jäähtyä hetki ja poista kuori. Laita simpukat sitten tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin odottamaan, että ne jäähtyvät kokonaan.

Salaattipohjaan tarvitset salaattia, esimerkiksi rapeaa jääsalaattia tai lehtisalaattia. Voit myös käyttää valmista salaattisekoitusta, jossa on erilaisia salaatteja yhdistettynä.

Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluastiaan. Lisää joukkoon tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa tai minttua. Näin saat salaattiisi herkullista kesämakua.

Seuraavaksi valmistetaan kastike. Yksinkertainen ja raikas kastike sekoitetaan yhteen ruokalusikalliseen oliiviöljyä, puolikkaaseen sitruunan mehuun ja ripaukseen suolaa. Voit myös lisätä joukkoon hieman dijon sinappia, jos kaipaat kastikkeeseen lisää makua.

Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti. Lopuksi lisää salaatin joukkoon simpukat ja sekoita varovasti, jotta salaatti säilyy kauniina.

Simpukka-salaatti on valmis tarjoiltavaksi! Voit halutessasi koristella salaatin annokset vielä esimerkiksi pienillä sitruunalohkoilla tai tuoreilla yrttisilpulla. Salaatti sopii mainiosti esimerkiksi grilliruoan lisäkkeeksi tai alkupalaksi.

Kesäinen simpukka-salaatti on helppo ja nopea valmistaa, mutta sen maut ovat kuitenkin monipuoliset ja herkulliset. Kokeile rohkeasti erilaisia yrttejä ja kokeile myös vaihtaa simpukat esimerkiksi katkarapuihin tai kampasimpukoihin. Lempeä kastike tuo raikkautta ja sitruunan maku sopii erinomaisesti yhteen simpukoiden kanssa.

Tarjoile salaatti hyvän leivän kera ja nauti raikkaasta simpukka-salaatista täysin siemauksin kesäpäivänä!


Satunnainen: