5270 artikkelia

2024/04/01

Suomen suurimman vaihtoehtomusiikkifestivaalin, Ilosaarirockin, järjestäminen alkaa olla jälleen ovella. Tänä vuonna festivaali järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17.-19. heinäkuuta ja odotukset ovat korkealla. Luvassa on jälleen kolme päivää täynnä kuuminta musiikkia ja viileintä tunnelmaa!

Ilosaarirock on perustettu vuonna 1971 ja se on kerännyt vuosien varrella suuren suosion ympäri maailmaa. Nykyään festivaali houkuttelee paikalle yli 50 000 kävijää ja sen esiintyjäkaarti onkin täynnä kotimaisia ja ulkomaisia huippuartisteja. Tänä vuonna esiintyjinä nähdään muun muassa maailmankuulu teksasilainen elektronisen musiikin pioneeriyhtye Depeche Mode, kalifornialainen alternative rock -yhtye Red Hot Chili Peppers, sekä Suomen omat ylpeydet, Raskasta Joulua ja Klamydia.

Festivaalialue on jaettu kuuteen alueeseen, joista jokaisella on oma teemansa ja musiikkityylinsä. Pääesiintyjät vyöryvät lavalle valtavan festarilavan lisäksi myös kahdella pienemmällä lavalla, joten jokainen löytää varmasti itselleen mieluisaa musiikkia. Lisäksi alueelta löytyy myös monipuolinen tarjonta ruokakojuja, kauppakojuja sekä erilaisia aktiviteetteja, kuten kiipeilyseinä ja koripalloturnaus.

Ilosaarirock on tunnettu myös rennosta ja ystävällisestä ilmapiiristään. Festivaalivieraat ovat tunnetusti hyväntuulista ja rentoa porukkaa, joten yksin matkustavallekin löytyy varmasti seuraa ja uusia tuttavuuksia. Festivaalin turvallisuuteen ja viihtyvyyteen kiinnitetään suurta huomiota ja festivaalialueelta löytyykin ensiapupiste, josta saa tarvittaessa apua.

Ilosaarirockin lipunmyynti on jo alkanut ja festivaalipassit ovatkin erittäin suosittuja. Kannattaa siis olla nopea ja varata itselleen paikka tähän musiikin juhlaan! Luvassa on unohtumaton viikonloppu kuumimpia keikkoja ja viileintä tunnelmaa Suomen kesässä. Tule kokemaan Ilosaarirockin ainutlaatuinen ilmapiiri ja osallistu Suomen suurimpaan ja suosituimpaan vaihtoehtomusiikkifestivaaliin!