9004 latausta vuorokaudessa

6705 artikkelia

2024/04/01

Kokkaaminen ja ruoanlaitto ovat kykyjä, jotka vaativat sekä taitoa että aikaa. Monesti arjen kiireissä tuntuu, että ruoanlaitolle ei jää tarpeeksi aikaa ja päädytään turvautumaan nopeisiin ja vähemmän terveellisiin vaihtoehtoihin. Mutta mitä jos kertoisinkin, että herkullisen aterian valmistaminen vie alle tunnin? Rakkaudesta ruokaa kohtaan haluan jakaa muutaman helpon ja nopean reseptin, jotka vaativat vain vähän aikaa ja vaivaa.

Ensimmäisenä herkkuna esittelen reseptin yhdelle suosikkiruoistani – kana pestolla täytettyjen paprikoiden. Aloita leikkaamalla 4 paprikaa puoliksi ja poista niistä siemenet. Laita paprikat uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Seuraavaksi sekoita kulhossa 2,5 dl keitettyjä kikhernepasta ja 1,5 dl pestoa. Täytä paprikoiden puolikkaat seoksella ja ripottele päälle vielä raastettua parmesaania. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tämä ruoka valmistuu alle tunnissa ja se on täynnä makua ja ravinteita.

Toisena vaihtoehtona esittelen broileri-kasvispannun, jonka valmistamiseen menee vain noin 30 minuuttia. Leikkaa 500 g broilerin rintafileitä suikaleiksi ja ruskista ne pannulla. Lisää pannulle myös 1 punainen paprika ja 1 kesäkurpitsa pilkottuna sekä 2 hienonnettua valkosipulinkynttä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi yrteillä, kuten oreganolla tai rosmariinilla. Anna pannun hautua vielä noin 10 minuuttia ja tarjoile esimerkiksi täysjyväpastan tai riisin kanssa.

Kolmantena reseptinä esittelen lohi-uunipastan, joka on täydellinen vaihtoehto kiireiseen arkeen. Aloita kiehauttamalla pastaa noin 2 hengelle. Leikkaa 300 g lohifilettä pieniksi paloiksi ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita 2 dl kermaviiliä ja 2-3 rkl pestoa uunivuokaan ja sekoita joukkoon valutettu pasta ja lohipalat. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tämän ruoan voi valmistaa myös esimerkiksi matkalla kotiin kauppareissulta.

Viimeisenä vaihtoehtona haluan jakaa reseptin herkullisille kesäisille grillivartaille. Leikkaa 500 g broilerin rintafileitä pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla, yrttimausteilla sekä halutessasi esimerkiksi hunajalla. Anna lihan maustua noin 30 minuuttia. Leikkaa samalla 2-3 paprikaa ja 1 kesäkurpitsa paloiksi. Pujottele liha ja kasvikset vuorotellen grillitikkuihin ja grillaa noin 10-15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile esimerkiksi kevyen salaatin ja hummuksen kanssa.

Näillä herkullisilla resepteillä voit valmistaa nopeasti ja helposti maukkaita ruokia, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tärkeintä on muistaa, että ruoanlaitto ei ole vain taito, vaan myös rakkaudenteko lähimmäisillesi ja itsellesi. Nauti ruoanlaitosta ja anna rakkauden ruokaa kohtaan heijastua myös ruoan mausta ja laadusta. Hyvää ruokahalua!


Satunnainen:


Vastaavia: