en

et

fi

ru

sv

~8677 latausta vuorokaudessa

~6348 artikkelia

2024/04/01

Suomessa on lukemattomia upeita maisemia, jotka houkuttelevat luonnonystäviä ja seikkailunhaluisia tutustumaan niihin. Olipa kyseessä sitten metsä, järvi, saaristo tai vaikuttavat vuoristomaisemat, Suomen luonto tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja upeita maisemia. Lähde siis mukaan retkelle seikkailuun Suomen kauneimpien maisemien kautta ja pääset kokemaan luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden kotimaamme eri puolilla.

Aloitetaan retkemme pohjoisimmasta osasta, Lapin jylhästä tunturiluonnosta. Yksi upeimmista retkikohteista Lapissa on kuuluisa Urho Kekkosen kansallispuisto. Tämä laaja ja villi erämaa tarjoaa upeat maisemat tuntureista ja metsistä aina järviin ja jokia halkoviin laaksoihin. Alueella voi patikoida ja retkeillä ympäri vuoden, ja vuodenajan vaihtuessa myös maisemat muuttuvat lumoaviksi. Kansallispuiston eteläosassa sijaitseva Kiilopää tarjoaa upeat maisemat korkeille tuntureille ja mahdollisuuden tavata poroja. Lisäksi alueella voi harrastaa muun muassa hiihtoa ja lumikenkäilyä. Jos haluat todella haastaa itsesi, voit kiivetä Saana-tunturille, joka tarjoaa upeat näkymät Norjan puolelle.

Siirrymme seuraavaksi itäiseen Suomeen, joka tunnetaan erityisesti järvimaisemistaan. Yksi upeimmista järvialueista on Saimaa, jonka ympärillä on useita kauniita kansallispuistoja kuten Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot. Näissä puistoissa pääset ihastelemaan Saimaan kirkkaita vesiä ja metsäisiä saaria, jotka muodostavat upean kontrastin toisiinsa. Voit patikoida läpi metsien tai vuokrata kajakin ja tutkia saaria vesiltä käsin. Saaristoajelu Saimaan risteilyaluksilla on myös ikimuistoinen kokemus.

Etelä-Suomessa sijaitsee maamme korkein kohta, Halti-tunturi, joka tarjoaa upeat maisemat Pohjois-Norjan puolelle. Tänne voit patikoida ja nauttia upeista näkymistä tai majoittua jossain tunturin läheisyydessä sijaitsevassa mökissä. Eteläisessä Suomessa voi lisäksi tutustua upeaan Kolin kansallispuistoon, jossa korkeat vaarajonot ja kauniit järvimaisemat vievät sinut toiseen maailmaan. Alueella on monipuolisia patikointireittejä ja myös Kolin vuorelle kiipeäminen on ikimuistoinen kokemus.

Lopuksi siirrymme läntiseen Suomeen, jossa sijaitsee muun muassa upea Jyväsjärvi ja sitä ympäröivä Nuuksion kansallispuisto. Alue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn, ja Nuuksion metsissä voit kohdata jopa villieläimiä. Lisäksi alueella on monia kauniita järviä, joiden rannoilla voi tehdä unohtumattomia retkiä ja nauttia Suomen kesästä parhaimmillaan.

Retkemme päättyy länsirannikolle, jossa sijaitsee upea Saaristomeri ja sen kansallispuisto. Tämä maailman kauneimpiin saaristoihin kuuluva alue tarjoaa upeat näkymät lukuisista pienistä saarista, kareista ja luodoista. Täällä voit nauttia merestä ja saaristoluonnosta esimerkiksi patikoimalla tai veneilemällä. Alueella on myös monia retkeilyreittejä ja mahdollisuus yöpyä saariston idyllisissä mökeissä.

Suomi on täynnä upeita maisemia, joita kannattaa lähteä tutkimaan ja kokemaan. Retkeily ja ulkoilu tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua luontomme monimuotoisuuteen ja nauttia sen kauneudesta. Unohda siis arjen kiireet ja lähde retkelle seikkailuun Suomen kauneimpia maisemia pitkin!


Satunnainen: