Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Unelmani toteutui: Valmistuin viimein insinööriksi!

01.04.2024 15:49

Lukuaika: 2 minuuttia
Olen aina tiennyt haluavani insinööriksi. Kun muut lapset leikkivät nukeilla ja autoilla, minä askartelin jo pienestä asti erilaisia laitteita ja rakennelmia. Oli selvää, että tulevaisuudessa minusta tulisi insinööri.

Kun kouluaikani alkoivat, innostuin erityisesti matematiikasta ja fysiikasta. Ne olivat minusta mielenkiintoisia ja haastavia aineita, joissa pärjäsin hyvin. Yläasteella ja lukiossa suuntauduin jo vahvasti luonnontieteisiin ja teknisiin aineisiin. Oli selvää, että halusin jatkaa niitä myös tulevassa ammatissani.

Hain lukion jälkeen teknilliseen yliopistoon opiskelemaan ja sain ilokseni opiskelupaikan. Alkuun opiskelu tuntui hieman ylivoimaiselta, mutta löysin nopeasti oman tapani oppia ja opiskella. Olin todella kiitollinen asiantuntevista ja motivoituneista opettajista, jotka kannustivat minua eteenpäin.

Opiskeluinsinööriksi ei ollut vain pelkkää teoriaa, vaan myös käytännön harjoituksia ja projekteja. Nautin suunnattomasti niistä ja opin paljon uutta. Pääsin myös perehtymään uusimpiin teknologioihin ja työkaluihin, joita insinöörit käyttävät päivittäisessä työssään. Hehkutin jokaiselle mahdollisuudesta päästä käyttämään niitä omassa työssäni tulevaisuudessa.

Opiskeluaikani oli myös hyvin kansainvälistä. Sain tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ajattelutapoihin, ja osallistuimme myös projekteihin yhdessä ulkomaisten opiskelijoiden kanssa. Se oli valtava rikkaus ja laajensi maailmankuvaani huomattavasti.

Valmistumispäivä lähestyi loppuaan ja lopulta se koitti. En voinut olla tuntematta hieman haikeutta, sillä tiesin jättäväni taakseni mahtavan opiskeluympäristön ja kavereita, joiden kanssa olin viettänyt paljon aikaa. Samalla olin kuitenkin innoissani ja jännittyneenä valmiina aloittamaan uuden luvun elämässäni.

Ja nyt se on vihdoin totta: olen virallisesti insinööri! En voi edes sanoin kuvailla sitä, miltä tämä tunne tuntuu. On kuin unelmani olisi viimein toteutunut. Olen ylpeä itsestäni ja siitä, että olen pystynyt saavuttamaan tavoitteeni.

Mutta tämä ei lopulta ole vain minun ansioni. Haluan kiittää kaikkia opettajia, opiskelukavereita, ystäviä ja perhettäni, jotka ovat olleet tukenani ja kannustaneet minua matkan varrella. Ilman teitä en olisi pystynyt tähän.

Nyt kun olen valmistunut, minulla on edessäni monia mahdollisuuksia ja haasteita. Olen valmis tarttumaan niihin ja näyttämään, mitä osaan. Unelmani on siis toteutunut, mutta tämä on vasta alkua – uusia unelmia ja tavoitteita on vielä saavutettavana. Olen innolla odottamassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja valmiina rakentamaan upeaa uraa insinöörinä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:48:14