5270 artikkelia

2024/04/01

Viime vuosi oli haasteellinen monelle meistä. Pandemia pakotti meidät pysähtymään ja miettimään elämäämme. Monet tavoitteet ja suunnitelmat jäivät väliin, kun maailma ympärillämme muuttui. Mutta nyt on uusi vuosi ja uusi mahdollisuus aloittaa uusi alku. Olen päättänyt ottaa tämän haasteen vastaan ja tehdä 55 päivän muodonmuutoksen.

Miksi juuri 55 päivää? Päätökseni perustuu tutkimuksiin siitä, kuinka kauan kestää uuden toimintatavan vakiintuminen elämässämme. Sanotaan, että uuden tottumuksen muodostumiseen tarvitaan noin 21 päivää, mutta todellisuudessa muutoksen vakiintumiseen menee keskimäärin 66 päivää. Olen halunnut haastaa itseni vielä pidemmälle ja siksi valitsin 55 päivää. Haluan, että tämä muutos on pysyvä ja jatkan uutta elämäntapaani tämän jälkeenkin.

Muodostin itselleni selvät tavoitteet. Haluan ensinnäkin parantaa fyysistä kuntoani ja pudottaa painoa, mutta haluan myös muuttaa ruokailutottumuksiani terveellisempään suuntaan. Lisäksi haluan löytää uudenlaista tasapainoa ja hyvinvointia elämääni.

Ensimmäiseksi aloitin päivittäisen kuntoilun. En halunnut asettaa liian suuria tavoitteita alussa, jotta en tuntisi itseäni uupuneeksi tai epäonnistuneeksi. Päätin lähteä liikkeelle 20 minuutin kävelyillä ja jatkaa siitä lisäämällä aikaa ja intensiteettiä. Myös erilaiset kotijumppavideot ovat olleet hyvä apu liikunnan lisäämisessä päivittäiseen rutiiniin.

Toiseksi aloitin ruokavalioni muuttamisen. Päätin jättää pois roskaruoan ja lisätä puhtaampia vaihtoehtoja. En myöskään ole ottanut liian tiukkaa dieettiä, vaan olen keskittynyt terveellisiin ja ravitseviin vaihtoehtoihin sekä sallinut itselleni silloin tällöin herkkuja. On tärkeää löytää tasapaino ja nauttia samalla hyvinvoinnista.

Kolmanneksi olen pyrkinyt löytämään sisäistä rauhaa ja tasapainoa. Olen kokeillut erilaisia meditaatio- ja joogaharjoituksia sekä aloittanut päiväni positiivisella ajattelulla. On tärkeää antaa aikaa itselleen ja kuunnella kehoaan ja mieltään.

Viikkoja on kulunut ja muutokset ovat jo alkaneet näkymään. Olen pudottanut painoa ja saavuttanut paremman fyysisen kunnon, mutta mikä tärkeintä, olen löytänyt uudenlaisen tasapainon ja hyvinvoinnin elämääni. Olen myös innostunut kokeilemaan uusia asioita, kuten esimerkiksi uusia reseptejä ja erilaisia liikuntalajeja.

Haaste ei ole ollut helppo, mutta jokainen päivä on opettanut minulle jotain uutta ja auttanut minua kasvamaan henkisesti ja fyysisesti. Uskon, että tämä 55 päivää on vain alkusoittoa uudelle elämälle, jossa huolehdin itsestäni ja jaksan paremmin arjen haasteiden keskellä.

Tiedän, että kaiken tämän suunnitelu ja toteuttaminen ei välttämättä ole helppoa kaikille. Mutta uskon vahvasti, että jokainen meistä voi löytää oman tapansa tehdä muutoksia ja löytää hyvinvoinnin omassa elämässään. Haasta itsesi ja anna uusille unelmille mahdollisuus. Uusi alku odottaa, jos otat sen vastaan.