en

et

fi

ru

sv

~8681 latausta vuorokaudessa

~6351 artikkelia

2024/04/02

Haluaisitko vaihtelua arkeen ja kokeilla uutta reseptiä, joka on herkullinen ja helppo valmistaa? Tässä artikkelissa jaan kanssasi reseptin, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan ja joka ei vaadi suurta ponnistelua ruoanlaiton suhteen.

Tämä resepti on nimeltään “Kermainen kana-perunavuoka” ja se valmistuu helposti uunissa. Aloita valmistelu raaka-aineiden hankkimisella. Tarvitset 4-6 annosta varten seuraavat ainekset:

– 600 g perunoita
– 500 g broilerin fileitä
– 1 sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 1 dl ruokakermaa
– 1 dl vettä
– 1 kanaliemikuutio
– 1 tl paprikajauhetta
– 1 tl mustapippuria
– suolaa maun mukaan
– 100 g juustoraastetta

Aloita valmistelemalla raaka-aineet. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi.

Ota uunivuoka ja voitele se kevyesti öljyllä tai voinokareilla. Asettele vuokaan kerros perunaviipaleita ja ripottele päälle hieman pilkottua sipulia ja valkosipulia. Asettele seuraavaksi broileripalat vuokaan ja ripottele nekin hieman sipulin ja valkosipulin päälle. Jatka kerrostamista, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty.

Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma, vesi, kanaliemikuutio, paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Kaada seos koko vuokaan tasaisesti niin, että kaikki raaka-aineet peittyvät. Ripottele lopuksi juustoraaste vuokaan.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä noin 40 minuuttia. Tarkista välillä vuuan kypsyys, sillä uunien välillä voi olla pieniä eroja. Kun vuoka on saanut kauniin värin ja perunat ovat kypsiä, on ruoka valmista.

Ota vuoka uunista ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Voit koristella annokset esimerkiksi tuoreella persiljalla tai basilikalla.

Tämä kermainen kana-perunavuoka sopii hyvin sellaisenaan tarjoiltavaksi, mutta voit halutessasi lisätä siihen myös esimerkiksi salaattia tai vihanneksia lisäkkeeksi. Tämä ruoka on myös erinomainen vaihtoehto juhlavammille illallisille, sillä se on helppo valmistaa suuremmallekin porukalle.

Kokeile rohkeasti vaihtaa reseptiin mieleisiäsi lisämausteita tai lisätä siihen omia suosikkejasi. Voit esimerkiksi lisätä vuokaan myös aurajuustoa tai maustaa sitä currylla. Tämä resepti on helppo muunnella oman maun ja mieltymysten mukaan.

Toivottavasti tämä resepti antaa sinulle uusia ideoita ja innostusta ruoanlaittoon. Muista myös jakaa tämä resepti ystävillesi, jotta hekin saavat nauttia herkullisesta ja vaivattomasta ruoasta. Hyvää ruokahalua!


Satunnainen: