8443 latausta vuorokaudessa

6259 artikkelia

2024/04/02

Kevät on täällä ja se tarkoittaa grillijuhlien kauden alkua! Nyt on aika dusta kaivaa grilli esiin ja kutsua ystävät koolle nauttimaan lämpimistä ilmoista ja herkullisesta ruoasta. Mutta mitä juomaksi grillijuhliin?

Vaikka perinteiset virvoitusjuomat, kuten cola ja limonadi, ovat edelleen suosittuja, trendikkäät limonadit ovat valloittamassa grillaajien sydämet ympäri Suomen. Nämä raikkaat ja juhlavat juomat eivät ainoastaan maistu ihanilta, vaan niillä on myös kaunis ulkonäkö, mikä tekee niistä täydellisen lisän grillijuhlan tarjontaan.

Limonadit ovat olleet suosittuja jo pitkään, mutta viime vuosina niistä on tullut todellinen hittijuoma erityisesti kesäjuhlissa. Limonadit valmistetaan yleensä sekoittamalla hiilihapotettua vettä, mehua tai marjaista siirappia ja sokeria. Tällä tavalla voit helposti muokata oman makusi mukaan ja luoda uusia, jännittäviä makuja.

Yksi parhaista asioista limonadissa on se, että ne ovat täysin alkoholittomia, joten ne sopivat kaikenikäisille juhlijoille. Voit myös tarjota niitä sellaisenaan, tai käyttää niitä pohjana erilaisille cocktaileille aikuisten juhliin.

Limonadeihin voi lisätä myös erilaisia yrttejä ja mausteita antamaan niille uutta makua ja syvyyttä. Esimerkiksi minttu, rosmariini ja inkivääri ovat suosittuja vaihtoehtoja. Voit myös lisätä joukkoon hedelmiä ja marjoja, kuten sitruunaa, vadelmia tai vesimelonia, jolloin saat juomaan myös kaunista väriä.

Jos haluat hieman eksoottisempia makuja, voit kokeilla myös esimerkiksi passionhedelmää tai jalapenoa. Vain mielikuvitus on rajana näiden limonadien suhteen!

Limonadit sopivat täydellisesti myös glögihiilihapottimeen, jolloin saat niistä välittömästi tyylikkään juhladrinkin. Voit myös tarjota juomat jääkylmänä tai lisätä joukkoon jäitä ja tuoreita yrttejä, jolloin juoma tulee vieläkin raikkaammaksi ja viilentävämmäksi.

Limonadit ovat myös täydellisiä juomia herkullisten grilliruokien kaverina. Ne auttavat taltuttamaan tulista chilin makua tai tasapainottavat rasvaisen ruoan makua. Kokeile esimerkiksi yrttilimonadia, jossa on tuoretta basilikaa ja limen mehua yhdessä grillatun kalan kanssa. Tai valmista raikas omena-limemelonilimonadi grillatun possun viereen.

Kesän juhlat eivät ole mitään ilman trendikkäitä limonadeja ja niiden monipuolisia makuja. Ne ovat täydellinen vaihtoehto virvoitusjuomille ja niihin voi helposti muokata oman maun mukaan. Tämä kevään kuohuva voima on valloittamassa grillijuhlat ympäri Suomen, joten ole rohkea ja kokeile uusia makuja – ja tervetuloa kesä!


Satunnainen: