9032 latausta vuorokaudessa

6716 artikkelia

2024/04/02

Kiitollisuus on tunteena, jolla ilmaistaan kiitollisuutta jostain tai jollekin. Se on positiivinen tunne, joka syntyy siitä, kun huomataan ja arvostetaan sitä, mitä meillä on elämässämme. Kiitollisuus voi olla suunnattuna esimerkiksi perheelle, ystäville, terveydelle, työlle, harrastuksille tai elämän pienille iloille.

Kiitollisuus ei synny automaattisesti, vaan se vaatii pysähtymistä ja tiedostamista. Nyky-yhteiskunnassa, jossa mikään ei tunnu riittävän ja kaikilla on jatkuvasti kiire, kiitollisuuden tunne voi helposti unohtua. Usein vasta menetettyämme jotain tärkeää, huomaamme kuinka paljon sille todella arvoa annamme. Silloin ehkä myös ymmärrämme, miten paljon meillä on ollutkaan.

Kiitollisuus vaikuttaa monella tapaa elämäämme. Se tuo mukanaan positiivisia tunteita ja auttaa näkemään asiat uudella tavalla. Kiitollinen ihminen on usein onnellisempi ja tyytyväisempi elämäänsä. Hän arvostaa enemmän sitä, mitä hänellä on ja ei vertaile itseään jatkuvasti muihin. Lisäksi kiitollinen ihminen osaa olla helpommin avoin ja vastaanottavainen uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille.

Kiitollisuus ei tarkoita sitä, että elämässämme ei saisi olla haasteita tai vaikeuksia. Niitä kaikilla on ja ne ovat osa kasvua ja oppimista. Kiitollisuuden tunteen avulla voimme kuitenkin löytää hyvää myös vaikeuksien keskeltä. Se auttaa meitä keskittymään siihen, mikä elämässämme on hyvää ja mikä tuo onnea, sen sijaan että jäisimme vellomaan negatiivisissa ajatuksissa.

Kiitollisuus ei myöskään ole vain sanoja tai pinnallista pinttyneiden tapojen toistamista. Se on asenne, jota voi harjoitella ja kasvattaa itsessään. Kiitollisuuden harjoittaminen voi tapahtua monilla eri tavoilla, esimerkiksi pitämällä päiväkirjaa, jossa kirjoittaa joka päivä muutaman asian, mistä on kiitollinen. Toisille kiitollisuuden tunne syntyy harrastusten tai luonnossa liikkumisen kautta.

Kiitollisuus on myös tärkeä osa ihmissuhteita. Kiittämällä ja osoittamalla arvostusta läheisillemme, vahvistamme yhteyttä ja luomme positiivista ilmapiiriä. Kiitollisuus myös saa meidät tekemään hyviä tekoja toisia kohtaan.

Kiinnitämme usein huomiota siihen, mitä meillä ei ole, sen sijaan että olisimme kiitollisia siitä mitä meillä on. Kiitollisuuden harjoittaminen onkin kuin ottaisi lasit silmiltään ja näkisi elämän uudessa valossa. Se auttaa meitä arvostamaan ja iloitsemaan elämästämme juuri sellaisena kuin se on.

Joten tänään, ja joka päivä, pysähdy hetkeksi ja mieti, mistä olet kiitollinen. Ehkä se auttaa näkemään päivän haasteiden keskellä myös sen, miten paljon hyvää ja kaunista elämässäsi on. Ole kiitollinen, se tekee sinulle hyvää ja saa sinut kiinnittämään huomiota siihen, mikä on todella tärkeää.


Satunnainen:


Vastaavia: