en

et

fi

ru

sv

~8713 latausta vuorokaudessa

~6362 artikkelia

2024/04/02

Suomi on kiekkomaana tunnettu ympäri maailmaa. Me suomalaiset olemme ylpeitä joukkueurheilun menestyksestämme ja yhteishengestämme, joka näkyy myös jääkiekossa. Yksi suomalaisten eniten rakastamista jääkiekkoilijoista on varmasti Teemu Selänne. Hänen uransa aikana hän on saavuttanut uskomattomia saavutuksia ja ihastuttanut ihmisiä kaikkialla maailmassa. Mutta miten Teemu Selänne ja Tanja Karpela, entinen kansanedustaja ja Suomen vahva nainen, tapasivat ja millaisen vaikutuksen he ovat tehneet toisiinsa?

Teemu Selänne on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista. Hän aloitti uransa jo nuorena ja on pelannut yli 20 vuotta huipputasolla. Hänen nimensä on tuttu kaikille jääkiekosta kiinnostuneille, ja Suomessa hän on suorastaan kansallisidoli. Selänne on saavuttanut muun muassa Stanley Cupin ja olympiakullan ja palkittu useita kertoja arvostetuilla palkinnoilla. Selänteen lisäksi myös poliitikko Tanja Karpela on omalla urallaan saavuttanut paljon.

Tanja Karpela on Suomen vahvoja naisia, joka on toiminut mm. kulttuuriministerinä ja kansanedustajana. Hänen urallaan on ollut vaikuttavia tehtäviä ja hän on saanut tunnustusta työstään yhteiskunnallisesti tärkeiden aiheiden parissa. Karpela on myös osoittanut tukeaan jääkiekolle, ja onkin luonnollista, että kiekko ja sen suurin tähti Teemu Selänne ovat kulkeutuneet myös hänen elämäänsä.

Teemu ja Tanja tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2006 Turussa, jossa Selänne oli vierailulla nuorisotapahtumassa. Hänen vierailunsa yhteydessä hän piti nuorille puheen ja tapasi myös koululaisia. Tapahtumassa oli myös läsnä Tanja Karpela, joka oli vaikuttunut Selänteen tavasta huomioida nuoret ja rohkaisi heitä unelmiensa tavoittamisessa. Karpela päätti lähestyä Selännettä ja kysyä, olisiko hän kiinnostunut tulemaan Suomen nuorisovaltuuston kummitoiminnan suojelijaksi. Selänne suostui heti ja tapaaminen heidän välillään sytytti ajatuksen yhteistyöstä, jota he jatkoivat myös seuraavana vuonna.

Vuonna 2007 Teemu ja Tanja päättivät yhdistää voimansa ja heistä tuli yhteistyökumppanit. He halusivat tehdä yhteistyötä lasten ja nuorten hyväksi ja innostaa heitä liikkumaan ja unelmoimaan. Yhdessä he perustivat Teemu Selänne ja Tanja Karpela -säätiön, joka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa. Säätiö järjestää monipuolista toimintaa, kuten sporttipäiviä, elämystapahtumia ja liikuntaleirejä, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan eri lajeihin ja liikkumaan innostavalla tavalla.

Teemu ja Tanja ovat inspiroivia esimerkkejä siitä, miten urheilu ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen voivat yhdistyä ja tehdä hyvää. Heidän tapaamisensa on ollut merkittävä asia suomalaisessa urheilu- ja yhteiskuntakulttuurissa ja molempien vaikutusvalta on edistänyt nuorten hyvinvointia.

Teemu Selänne ja Tanja Karpela ovat osoittaneet, että urheilu ja politiikka voivat kulkea käsi kädessä ja että yhteistyöllä voi saada aikaan merkittäviä asioita. He ovat osoittaneet, miten tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja kannustaa heitä kohti unelmiaan. Suomi on ylpeä saadessaan olla Teemu Selänteen ja Tanja Karpelan kotimaa, ja he ovat molemmat esimerkkejä siitä, miten yksilöllä voi olla suuri vaikutus yhteiskuntaan ja tuleviin sukupolviin.


Satunnainen: