8528 latausta vuorokaudessa

6279 artikkelia

2024/04/03

Tänä keväänä päätin lähteä retkelle metsään nauttimaan luonnon kauneudesta ja raikkaasta ilmasta. Lähdin matkaan aamulla aikaisin, jotta ehtisin viettää koko päivän metsässä. Pakkasin mukaani reppuun eväitä, termospullon kuumaa juomaa ja tietenkin kameran tallentamaan kaikki upeat maisemat ja eläimet.

Saavuin metsän reunaan ja astelin sisään metsän siimekseen. Heti ensimmäiset askeleet herättivät minussa rauhan ja jännityksen tunteen. Metsä oli vielä keväisen hiljainen, linnut lauloivat ja aurinko pilkotti puiden välissä. Aloin kävellä polkua pitkin eteenpäin ja pian ympärilläni aukeni näkymä täynnä metsänvihreää ja kepakoita puita.

Jatkoin matkaa eteenpäin ja yhtäkkiä pysähdyin ihastelemaan pientä puron solinaa. Seurasin puron ääntä ja löysin ihastuttavan pienikokoisen vesiputouksen. Istahdin sen viereen ja avasin eväitäni. Samalla pohdin, kuinka upeaa onkaan, että näin lähellä kaupungin vilinää voi löytää tällaisen rauhallisen ja luonnonkauniin paikan.

Eväiden jälkeen jatkoin matkaa ja löysin itseni yllättäen aivan erilaisesta maisemasta. Olin saapunut avoimelle paikalle, jossa aurinko paistoi täydeltä terältä ja ruoho oli jo alkanut vihertää. Kuulin läheltäpäin risujen rapinaa ja kääntyessäni näin pienen peuran loikkimassa ympärilläni. Peura huomasi minutkin ja pysähtyi hetkeksi katselemaan minua uteliaana. Jatkoin matkaa peuran kanssa leppoisan matkan ja kävelimme yhdessä jonkin matkaa, kunnes se lähti omille teilleen.

Jatkoin vieläkin eteenpäin ja saavuin lopulta kauniin lammen rannalle. Päätin istahtaa rantaan ja vain nauttia ympärilläni olevasta rauhasta ja kauneudesta. Sillä hetkellä ymmärsin, kuinka tärkeää on pysähtyä ja antaa itselleen aikaa nauttia luonnon tarjoamasta kauneudesta. Välillä arjen kiireessä näitä hetkiä unohtaa, mutta metsässä aika tuntuu pysähtyvän ja akut lataantuvat.

Päätin lähteä takaisin kotiin ennen auringonlaskua. Kameran muistikortille oli tallentunut satoja kuvia upeasta päivästä ja mieli oli täynnä upeita muistoja. Matkalla takaisin pysähdyin vielä ihastelemaan keväistä metsää ja tunnelmaa. Tämä keväinen reissu metsään oli ehdottomasti yksi unohtumattomimmista kokemuksistani ja vahvisti taas rakkauden luontoa kohtaan.

Metsäretki tarjosi minulle täydellisen pakopaikan arjesta ja mahdollisuuden pysähtyä nauttimaan kauneudesta, jota luonto meille pohjoisen ihmisille tarjoaa. Suosittelen lämpimästi kaikille metsäretkeä, oli sitten kevät tai mikä tahansa vuodenaika. Se tuo mukanaan upeita kokemuksia, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Onneksi meillä suomalaisilla on lähellämme upeita metsiä, jotka odottavat meitä jokaisena vuodenaikana.


Satunnainen: