en

et

fi

ru

sv

~8712 latausta vuorokaudessa

~6358 artikkelia

2024/04/03

Monille meistä arjen keskellä ruoanlaitto tuntuu usein työläältä ja aikaa vievältä. Kiireisen elämänrytmin keskellä haluamme kuitenkin tarjota perheellemme ja ystävillemme herkullisia aterioita. Onneksi nopeisiin ja helppoihin resepteihin on nykyään helppo löytää inspiraatiota niin ruokablogeista kuin sosiaalisesta mediastakin. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman suositun ja helpon reseptin, jotka ovat jokaisen kokkaajan unelma.

Alkuruoaksi suosittelemme herkullista helppoa tomaatti-mozzarellasalaattia. Tarvitset vain muutaman ainesosan ja valmistusajaksi vain 20 minuuttia. Salaattiin tarvitset tomaatteja, mozzarellajuustoa, oliiviöljyä, balsamicoa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Aloita leikkaamalla tomaatit ja mozzarellajuusto paloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluastialle. Valmista sitten kastike sekoittamalla oliiviöljyä ja balsamicoa suhteessa 1:1. Mausta seos mustapippurilla ja kaada salaatin päälle. Viimeistele annos tuoreella basilikalla ja nauti herkullisesta alkuruoasta.

Pääruoaksi voit valmistaa nopeaa pasta carbonaraa. Tähän ruokaan tarvitset vain pastaa, kananmunia, pekonia, valkosipulia ja parmesaanijuustoa. Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa samalla pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Kun pekonit ovat rapeita, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja anna sen kuullottua hetken aikaa. Valuta pasta ja lisää joukkoon pekonit ja valkosipuli. Sekoita joukkoon kananmunat ja raasta parmesaanijuustoa päälle. Anna pääruoan tekeytyä hetken aikaa ja tarjoile sitten herkullinen pasta carbonara.

Jälkiruoaksi voit valmistaa nopeaa marjaherkkua. Tähän tarvitset vain marjoja, sokeria ja vaniljakastiketta. Aloita pilkkomalla marjat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää erilaisia marjoja oman maun mukaan, mutta esimerkiksi mansikat, mustikat ja vadelmat sopivat hyvin yhteen. Ripottele hieman sokeria marjojen joukkoon ja anna niiden mehustua hetken aikaa. Tarjoile marjat vaniljakastikkeen kanssa ja nauti nopeasta ja raikkaasta jälkiruoasta.

Näiden nopeiden ja helppojen reseptien avulla voit tarjota perheellesi ja ystävillesi herkullisia aterioita vain muutamassa kymmenessä minuutissa. Lisäksi voit helposti muunnella ja soveltaa näitä reseptejä oman maun ja mieltymysten mukaan. Kokkaajan unelma onkin löytää nopeita, helppoja ja herkullisia reseptejä, jotka sopivat jokaiseen ruokahetkeen. Näiden reseptien avulla voit tehdä ruoanlaitosta rentouttavan ja nautinnollisen aktiviteetin, eikä se ole enää työläs ja aikaa vievä velvollisuus.


Satunnainen: