8513 latausta vuorokaudessa

6270 artikkelia

2024/04/04

Isä, juuri kun luulee selättäneensä lapsenvahdinnan, taaperoison luonnon paljastuu uusi ase: kaikkivoipa kurkkuääni.

Kun lapsesi kasvaa ja oppii uusia taitoja, on helppo ajatella, että ikävaiheiden vaikeimmat ajanjaksot ovat takanapäin. Mutta juuri kun luulet pääseväsi hieman helpommalla, taaperossasi herää uusi ominaisuus, joka saa sinut toivomaan, että vanhempana olisi helppoa sanoa ei kurkkuääniin ja tantrumeihin.

Kun lapsi oppii puhumaan, alkaa myös kurkkuäänen aikakausi. Taaperon kurkkuäänellä ei ole rajoja, tai niin ainakin lapsesi luulee. Jokainen tilanne, joka ei mene hänen toiveidensa mukaisesti, saa aikaiseksi karjumisen ja huutamisen. Vaikka tilanne olisi kuinka pieni tai mitätön, taaperosi kurkkuääni pystyy muuttamaan sen tarpeettoman dramaattiseksi ja meluisaksi.

Kaikkivoipa kurkkuääni saa sinut tuntemaan itsesi voimattomaksi ja hämmentyneeksi. Et voi estää lastasi huutamasta, mutta et halua myöskään antaa hänen voittaa. Taaperon kurkkuääni on myös tärkeä osa lapsen itseilmaisua, mutta se voi olla myös todella rasittavaa vanhemmalle.

Monet vanhemmat joutuvat kamppailemaan kurkkuäänen kanssa julkisilla paikoilla, kuten kaupassa tai ravintolassa. On hyvin yleistä, että lapsi haluaa jotain, mitä ei saa, ja alkaa siksi huutaa ja parkua. Tämä voi olla myös lapsen tapa saada huomiota, jos hän tuntee itsensä aliarvostetuksi tai huomiotta jätetyksi.

Vaikka kurkkuääni voi olla haastavaa vanhemmalle, on tärkeää muistaa, että se on lapsen tapa kommunikoida. Lapsi ei vielä osaa ilmaista itseään kunnolla sanojen avulla, joten hän turvautuu äänekkäämpiin keinoihin saadakseen tahtonsa läpi.

Jotta voisit paremmin selviytyä tästä taaperon vaiheesta, on tärkeää säilyttää rauhallinen mieli ja pysyä johdonmukaisena kurkkuääniin vastatessa. Sinun ei tarvitse antaa periksi tai täyttää lapsesi toiveita vain siksi, että hän huutaa ja parkuu. Anna lapsellesi ymmärtää, että hänen kurkkuäänellään ei saa aina haluamiaan tuloksia ja että hän voi ilmaista itseään myös rauhallisemmin ja sanojen avulla.

Lisäksi voit yrittää ennakoida tilanteita, joissa lapsesi todennäköisesti alkaa huutaa ja valmistautua niihin etukäteen. Esimerkiksi kauppareissulla voit kertoa etukäteen lapsellesi, että hän ei saa ostaa kaikkea mitä haluaa ja sopia yhdessä, mitä hän voi ostaa ja mistä hän saa päättää.

Muista myös antaa lapsellesi aikaa harjoitella sanojen kautta ilmaisemista. Kun hän oppii sanomaan, mitä haluaa tai tarkoittaa, hänen tarve turvautua kurkkuääneen vähenee.

Kaiken kaikkiaan taaperon kurkkuääni on haastava mutta myös normaali osa lapsen kehitystä. Muista rauhallisuus ja johdonmukaisuus, ja anna lapselle mahdollisuus oppia uusia tapoja ilmaista itseään. Ennen kuin huomaatkaan, taaperosi palaa takaisin rauhalliseksi ja rakastettavaksi lapsesi.


Satunnainen: