en

et

fi

ru

sv

~8677 latausta vuorokaudessa

~6347 artikkelia

2024/04/04

Kesä on vihdoin täällä ja sen myötä myös odotetut seikkailut ulkoilmassa. Kesä on loistava aika nauttia kauniista ja lämpimistä päivistä, ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin lähteä päivän retkelle ja nauttia auringosta?

Suomessa on lukuisia kauniita paikkoja, joihin voi lähteä päiväretkelle ja viettää aikaa ulkoilmassa. Olipa mieltymyksesi sitten kaupunkiseikkailut, vaellus luonnossa tai rentoutuminen uimarannalla, Suomessa löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kaupunkiseikkailut

Kaupungit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia päivän retkille. Voit esimerkiksi vaeltaa Helsingin kauniilla rantapromenaadeilla ja käydä Suomenlinnassa, joka on yksi Suomen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tampere tarjoaa upeita näköaloja Pyynikin näkötornista ja kiehtovan tehdasalueen nähtävyyksiä, kuten Vapriikin museon. Turussa voit tutustua Vanhaan kaupunkiin ja käydä Turun linnassa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista keskiaikaisista linnoista.

Luontoseikkailut

Jos suosit enemmän luonnossa retkeilyä, Suomessa on lukuisia upeita kansallispuistoja ja luonnonpuistoja, jotka tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia päivän patikoinnille tai vaellukselle. Esimerkiksi Kolin kansallispuistossa voit ihailla upeita maisemia Pielisenjärvelle ja päästä tutustumaan kansallispuiston monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön. Nuuksion kansallispuistossa voit taas rentoutua järvien ja metsien keskellä ja pulahtaa raikkaaseen veteen uimaan.

Rannalla rentoutuminen

Kesällä Suomen lukuisat järvet ja rannat kutsuvat viettämään aikaa auringossa ja nauttimaan vedestä. Voit lähteä vaikka koko päivän retkelle järvelle veneilemään tai piknikille pikniksillä haluamallasi rannalla. Suosituimpia uimarantoja ovat esimerkiksi Helsingin Hietaniemen ja Espoon Nuuksion uimarannat. Jos haluat päästä kauemmas kaupungista, voit lähteä tutustumaan Saimaan tai Päijänteen lukuisiin saariin ja niiden upeisiin rannoille.

Päiväretkien suunnittelu ja valmistelu

Ennen päivän retkelle lähtöä on hyvä tarkistaa säätiedotus ja varata mukaan asianmukainen varustus. Muista pukeutua sään mukaisesti ja ottaa mukaan eväät sekä juotavaa. Kannattaa myös tarkistaa retken kohteen palveluita, kuten mahdollisia pysäköintimahdollisuuksia ja wc-tiloja.

Kesän seikkailut odottavat, joten ota ystäväsi tai perheesi mukaan ja suunnitelkaa yhdessä hauskoja päiväretkiä ja nauttikaa Suomen upeista ulkoilumahdollisuuksista. Muista myös ottaa mukaan aurinkorasva ja ennen kaikkea nauttia aurinkoisista päivistä ja luonnon kauneudesta, jota Suomi tarjoaa kesäisin.


Satunnainen: