8501 latausta vuorokaudessa

6269 artikkelia

2024/04/04

Monet meistä ovat luultavasti kohdanneet tilanteen, jossa tuntuu siltä, että sanat eivät vain tule paperille. Tuntikausien istumisen jälkeen edessä on edelleen tyhjä sivu ja ajatukset kulkevat ympyrää. Se voi olla turhauttavaa ja jopa ahdistavaa, varsinkin jos kirjoittaminen on itselle tärkeä harrastus tai työn osa.

Onneksi on olemassa tapa, jolla voi auttaa itseään pois tästä umpikujasta – ja se on “KuinLukemattomatSanatYhteen – KirjoitaX Juttusarjoihin”. Nimensä mukaisesti tämä tekniikka auttaa kirjoittajaa yhdistämään sanat toistensa kanssa ja näin luomaan vahvemman ja sujuvamman tekstikokonaisuuden.

Koko tekniikan perusteena on keksiä yksi sana, joka kytkee tarinan tai kirjoituksen eri osat yhteen. Esimerkiksi, jos kirjoitat artikkelia ruokakulttuurista, voit valita sanaksi “maku”. Aloita kirjoittaminen tuon sanan ympäriltä ja anna ideoiden ja tarinoiden virrata – pilkoja herkullisista makuelämyksistä, perheen resepteistä maultaan maukkaisiin ruokiin maailman eri kolkista. Ympäröi itsesi asioilla, jotka liittyvät tähän sanaan – esimerkiksi laita ruokapöytääsi erilaisia mausteita, leipää ja muita ruokia, jotka herättävät mielleyhtymiä “makuun”.

Kun olet ottanut hetken aikaa “immytekniikalle” ja pohdiskellut sanaa “maku”, aloita kirjoittaminen. Huomaat, että sinulla on paljon enemmän ideoita ja tarinoita liittyen tähän sanaan kuin ensin arvelitkaan. Voit myös hyödyntää muita mielikuvituksesi luovia osia ja lisätä jokaisen kirjoitusosion loppuun vielä yhden lapsen teoihin tai eläimiin liittyvän sanan. Näin tarina kulkee sujuvasti ja yllättävästi, samalla virkistäen lukijan mieltä ja antaen hänelle mahdollisuuden ajatella omalta kantiltaan.

“KuinLukemattomatSanatYhteen – KirjoitaX Juttusarjoihin” voi tuntua aluksi hankalalta ja ehkä jopa oudolta, mutta antaudu tekniikalle ja näe, miten se auttaa sinua synnyttämään uusia ideoita ja luomaan vahvempaa ja mielenkiintoisempaa tekstiä. Se on myös loistava harjoitus mielikuvitukselle ja luovuudelle.

Joten seuraavan kerran kun istut paperin ääreen ja kamppailet kirjoittaessasi, kokeile tätä tekniikkaa ja anna sanojen kulkea luovasti ja yhteenkuuluvasti. Lopputulos voi olla yllättävän virkistävä ja inspiroiva, ja kuka tietää, ehkä seuraava juttusi tai tarinasi päätyy juttusarjaan!


Satunnainen: