9023 latausta vuorokaudessa

6710 artikkelia

2024/04/04

Huvipuistot ovat jo pitkään olleet suosittuja kohteita ympäri maailmaa. Niiden tarjoamat vauhdikkaat laitteet, huikeat maisemat ja hauska tunnelma houkuttelevat niin lapsia kuin aikuisiakin. Suomessa on useita erilaisia huvipuistoja, joista löytyy jokaiselle jotakin. Seuraavaksi tutustumme tarkemmin Suomen suurimpiin huvipuistoihin ja niiden tarjoamiin elämyksiin.

Särkänniemi on yksi Suomen tunnetuimmista huvipuistoista, sijaiten Tampereella. Se tarjoaa monipuolista viihdettä ja hauskoja elämyksiä kaikenikäisille. Puiston laitteet vaihtelevat hurjista huvipuistolaitteista rauhallisempiin nähtävyyksiin. Tuttuja klassikoita ovat esimerkiksi maailmanpyörä ja vuoristorata, mutta puiston ylpeys on upea Angry Birds -teemapuisto sekä Euroopan suurin näköalatorni Näsinneula. Särkänniemessä jokainen päivä on täynnä iloa ja naurua.

Helsingissä sijaitseva Linnanmäki on toinen suosittu huvipuisto, joka houkuttelee vuosittain noin miljoona vierailijaa. Linnanmäki tarjoaa perinteisten huvipuistolaitteiden lisäksi myös erikoisempia nähtävyyksiä, kuten Senioritäti-nimisen norsun selässä kulkevan tivolin sekä pehmolelukarusellin. Puistossa on myös paljon erilaisia ravintoloita ja kojuja, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja viihtyisästä ilmapiiristä.

Pohjois-Suomessa sijaitseva PowerPark on koko perheen huvipuisto, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden. Se tunnetaan erityisesti maailman toiseksi nopeimpana huvipuistolaitteena pidetystä Speedy- vuoristoradastaan, joka yltää jopa 120 kilometrin tuntivauhtiin. Puistossa on myös paljon muita jännittäviä laitteita, kuten karting-ratoja ja vapaapudotuspyörä, sekä erilaisia aktiviteetteja kuten paintballia ja minigolfia.

Saaristomeren helmi Naantali


Satunnainen:


Vastaavia: