9032 latausta vuorokaudessa

6714 artikkelia

2024/04/04

Kaudeksi 2018-2019 NHL-joukkue Florida Panthers sai riveihinsä kanadalaispuolustaja Dion Phaneufin, joka siirtyi joukkueeseen Los Angeles Kingsistä vaihtokaupassa. Kaupassa Kings sai vastineeksi puolustaja Chris Widemanin ja hyökkääjä Derick Brassardin. Phaneuf oli pelannut Los Angelesissa vain puolitoista vuotta, kun hän jo sai siirron Floridaan.

Florida Panthersissa Phaneuf pääsee pelaamaan entisen joukkuetoverinsa Mike Hoffmanin kanssa, sillä kaksikko pelasi yhdessä Ottawan riveissä kaudella 2017-2018. Myös Brassard nousi Phaneufin kanssa Ottawa Senatorsissa ensimmäiseen NHL-finaaliin kaudella 2007-2008.

Phaneufin siirto Panthersista Kingsiin ja nyt takaisin Itärannikolle Floridaan tuli ehkä hieman yllätyksenä, mutta hän on innoissaan uudesta mahdollisuudesta ja uusista joukkuekavereistaan. 33-vuotias puolustaja on edelleen vahva ja fyysinen pelaaja, joka tuo arvokasta kokemusta Panthersin nuoreen puolustukseen.

Phaneufin lisäksi Florida hankki myös laitahyökkääjä Jamie McGinnin jatkamaan joukkueen vahvistamista. McGinn oli pelannut viime kaudella Panthersissa ja teki 50 ottelussa 13 pistettä. Hänen paluunsa joukkueeseen tuo lisää syvyyttä hyökkäysketjuihin.

Panthersilla on kova tavoite päästä tulevalla kaudella pudotuspeleihin ja Phaneufin kaltaiset kokeneet pelaajat tuovat tarvittavaa johtajuutta ja taitoa tavoitteen saavuttamiseksi. Phaneufin lisäksi joukkueessa on myös muita kokeneita pelaajia, kuten kapteeni Aleksander Barkov ja puolustajat Keith Yandle ja Aaron Ekblad.

NHL-urallaan Phaneuf on pelannut yhteensä 14 kautta ja tehnyt yhteensä 694 pistettä. Hän on myös edustanut Kanadaa useissa kansainvälisissä turnauksissa ja voittanut muun muassa olympiakultaa vuonna 2014.

Florida Panthers on rakentanut vahvaa joukkuetta tulevaa kautta varten ja Phaneufin siirto joukkueeseen vahvistaa entisestään Panthersin mahdollisuuksia menestyä. NHL:n runkosarja alkaa lokakuussa ja Panthers-fanit odottavat innolla uuden kauden alkamista ja sitä, miten Phaneufin ja muiden uusien pelaajien lisäksi joukkue parantaa viime kauden suoritustaan.


Satunnainen:


Vastaavia: