Lukuaika: 2 minuuttia
Retkeily on suosittu harrastus Suomessa ja sen suosio on kasvanut viime vuosina entisestään. Monet meistä kaipaavat arjen kiireiden keskelle pientä pakoa luontoon ja retkeily tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Vaikka esimerkiksi ulkomaanmatkojen suunnittelu ja toteutus saattavat tuntua ylivoimaisilta, on Suomessa lukemattomia edullisia ja helppoja retkikohteita, jotka tarjoavat upeita luontoelämyksiä.

Suomen luonto on monipuolinen ja kaunis ympäri vuoden. Kesällä voi nauttia vaikkapa järvimaisemista ja talvella lumisista metsistä ja hangista. Luontoon astuessa kannattaa muistaa ottaa mukaan asianmukaiset varusteet ja tarvikkeet, kuten retkikeitin, lämpimät vaatteet ja kartta. Monet retkikohteet ovat myös hyvin suunniteltuja ja niissä on esimerkiksi laavuja ja tulentekopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Jos haluat kokea upeita merimaisemia, suuntaa Suomen saaristoon. Saaristossa pääsee nauttimaan kauniista luonnosta ja levottoman meren rauhoittavasta äänestä. Saaristo tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten kalastusta ja melontaa. Yksi suosittu saaristokohteista on Nauvoo, joka on helposti saavutettavissa Turusta tai Naantalista lauttamatkalla.

Mikäli kaipaat metsänrauhaa ja hiljaisuutta, Suomessa on lukuisia kansallispuistoja, jotka tarjoavat upeita polkuja ja maisemia. Yksi niistä on Pohjois-Savossa sijaitseva Tiilikkajärven kansallispuisto, jossa voi patikoida ja bongata harvinaisia lintulajeja. Kansallispuistojen lisäksi Suomessa on myös muita upeita luontokohteita, kuten Koli kansallispuiston ympärillä sijaitseva Kolin luontokeskus Ukko.

Mikäli haluat kokea Suomen suurimman erämaan, suuntaa Lappiin. Siellä voi ihailla upeita maisemia, tutustua saamelaisten kulttuuriin ja nauttia hiljaisuudesta. Lappi tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten erilaisia vaelluksia ja porosafareita.

Retkeilyä ei tarvitse rajoittaa vain kesään ja luontoon, vaan myös kaupungit tarjoavat upeita elämyksiä ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi Helsinki tarjoaa paljon mahdollisuuksia kaupunkiretkeilyyn, kuten merenranta-alueet, historialliset nähtävyydet ja monipuoliset ravintolat.

Retkeilyyn ei tarvitse myöskään käyttää suuria summia rahaa, sillä monissa retkikohteissa on ilmaisia aktiviteetteja ja hyvin varusteltuja retkikohteita. Esimerkiksi useimmat kansallispuistot eivät peri pääsymaksuja ja retkeilymajoja voi vuokrata edullisesti.

Kannattaa myös muistaa, että retkeily ei ole vain yksilöllinen harrastus, vaan siitä voi nauttia myös yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Retkeily tarjoaa loistavan mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ja luoda unohtumattomia muistoja.

Lyhyt tauko arjen kiireistä ja luontoon irrottautuminen voi tehdä ihmeitä mielenterveydelle ja antaa uutta virtaa arkeen. Suomessa on lukuisia upeita retkikohteita, jotka tarjoavat erilaisia elämyksiä ja mahdollistavat upean luonnon kokemisen. Joten, herätä huomiosi ja panosta edulliseen retkeilyyn – se voi olla paras investointi itseesi!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö