Lukuaika: 2 minuuttia
Luonto on osa elämäämme ja tarjoaa meille monia hyötyjä. Se tarjoaa meille virkistystä, terveyttä ja kauneutta. Suomalaiset ovat aina olleet vahvasti yhteydessä luontoon ja se näkyy esimerkiksi retkeily- ja ulkoiluharrastuksissamme. Kuitenkin nyky-yhteiskunnassa luonto tuntuu usein jäävän arjen kiireiden ja teknologian varjoon. Siksi onkin tärkeää muistuttaa itseämme ja muita siitä, miten tärkeää on pitää yhteys luontoon ja vaalia sitä.

Yksi tapa lähestyä luontoa on kevyt askellus eli minimalistinen retkeily. Kevyet askeleet kohti luontoa tarkoittavat, että lähdimme retkelle vähemmällä varustuksella ja pyrimme minimoimaan jätteet ja jäljet luonnossa. Tämä ei tarkoita, että luonnossa pitäisi kärsiä tai luopua mukavuuksista, vaan se on tapa keskittyä olennaiseen ja oppia arvostamaan luonnon tarjoamia yksinkertaisia asioita.

Retkeilyn varustelista voi tuntua loputtomalta ja painavalta. Kuitenkin kevyt askellus opettaa meitä tulemaan toimeen vähemmällä. Tärkeimmät varusteet ovat hyvä retkikirves, pieni ja kevyt teltta sekä riittävästi lämmittävät vaatteet. Muista kuitenkin valita kevyitä ja taitettavia vaihtoehtoja. Esimerkiksi puukon sijaan voit ottaa mukaan monitoimityökalun ja voit nukkua riippumatossa teltan sijaan.

Kun retkeilet kevyellä varustuksella, muistuta itseäsi siitä, että et ole menossa hotelliin, vaan luontoon. Tärkeintä on löytää sopiva teltanpaikka, jossa maaperä on tasainen ja puut suojaavat tuulelta. Muista myös nousta aikaisin, jotta ehdit nauttimaan luonnon aamuhetkistä. Retken aikana voit keskittyä esimerkiksi metsässä kävelyyn ja luonnon tarkkailuun sen sijaan, että istuisit tietokoneen ääressä tai katsoisit televisiota.

Kevyet askeleet kohti luontoa auttavat meitä myös vähentämään jätteitä ja jälkiä luonnossa. Muista ottaa mukaan riittävästi vesipulloja ja käytä kestäviä astioita, joita voit pestä ja käyttää uudelleen. Vältä myös kemikaaleja, kuten hyttyskarkotteita, ja suosi luonnollisia vaihtoehtoja kuten sitrusöljyä. Kun pidämme luonnosta huolta, mahdollistamme sen kauneuden ja puhtauden myös tuleville sukupolville.

Kevyet askeleet kohti luontoa kannustavat meitä myös pohtimaan kulutustottumuksiamme ja elämäntapojamme ylipäätään. Luonnon kunnioittaminen ja sen tarjoamien resurssien vähäinen käyttö auttavat meitä vähentämään omaa ekologista jalanjälkeämme ja vaikuttamaan positiivisesti ympäristöömme. Lisäksi luonto tarjoaa meille monia ilmaisia ja luonnonmukaisia tapoja rentoutua ja nauttia elämästä ilman ylimääräistä kulutusta.

Kevyet askeleet kohti luontoa ovat siis ennen kaikkea tapa lähestyä luontoa uudella tavalla ja oppia arvostamaan sen tarjoamia mahdollisuuksia. Se ei ole vain retkeilymuoto, vaan myös elämäntapa, joka auttaa meitä löytämään yksinkertaisen onnen ja tasapainon luonnon kanssa. Pienin askelin voimme vaalia luontoa ja samalla nauttia sen tarjoamista eduista. Joten laita kevyt repulle selkään ja lähde kokemaan luonnon ihmeitä uudella tavalla!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö