Lukuaika: 2 minuuttia
Korona-pandemian myötä moni matkasuunnitelma on joutunut uusiksi ja entistä useampi suomalainen valitsee tällä hetkellä lomakohteeksi kotimaan. Tämä on hyvä uutinen paitsi matkailualalle, myös meille suomalaisille, sillä Suomessa on paljon upeita ja monipuolisia matkailukohteita tarjottavana.

Tänä kesänä voikin innostua uudesta tavasta matkustaa: luovu sukkulamatkailusta ja lähde tutustumaan omaan kotimaahan. Monelle meistä kotimaa saattaa olla vieläkin tuntemattomampi kuin jokin etäinen ulkomaan kohde, mutta nyt on oiva tilaisuus tutustua lähialueisiin ja löytää uusia helmiä kotimaan matkailusta.

Ensinnäkin, kotimaan matkailu on ekologisesti ja taloudellisesti kestävä vaihtoehto. Lyhyet matkat tarkoittavat vähemmän päästöjä ja säästetyt lentokulut voit käyttää vaikka majoitukseen tai aktiviteetteihin. Kotimaan matkailussa myös rahat jäävät kotimaan talouteen ja tukevat paikallista yritystoimintaa.

Toiseksi, Suomessa on valtavasti erilaisia matkailukohteita jokaiseen makuun. Romanttisesta saaristosta pohjoisen erämaan kautta vehreisiin kansallismaisemiin, kotimaassamme on tarjolla upeita luontoelämyksiä ja monipuolista kulttuuria. Matkailijana voi vaihtaa maisemaa niin jään äärellä kuin metsän siimeksessäkin.

Kotimaan matkailu myös opettaa uutta ja tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla jotain erilaista. Kotimaassa voit esimerkiksi opiskella uutta kieltä, tutustua oman alueesi historiaan tai kokeilla uusia aktiviteetteja, kuten kalastusta tai melontaa.

Lisäksi kotimaan matkailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua oman kulttuurimme monimuotoisuuteen ja paikallisten ihmisten elämäntapoihin. Voit vaikka matkata maaseudulle ja kokea maalaiselämän tunnelmaa tai vierailla pikkukaupungissa, jossa jokaisella vastaantulijalla on aikaa pysähtyä juttelemaan.

Kotimaan matkailu myös haastaa meitä näkemään tututkin paikat uusin silmin. Usein oma kotipaikka saattaa tuntua tylsältä, koska olemme jo nähneet kaiken moneen kertaan. Nyt kannattaa kuitenkin unohtaa totutut rutiinit ja lähteä rohkeasti tutkimaan ympäristöään uudella innolla ja uteliaisuudella.

Matkailu kotimaassa voi myös olla hyvä tapa rentoutua ja irrottautua arjesta. Lähimatkailu on helppoa ja vaivatonta, ja sitä voi toteuttaa oman aikataulun mukaan. Ei tarvita lentokenttien ruuhkia ja aikatauluhaasteita, vaan voit ottaa rennosti ja nauttia matkanteosta.

Kaiken kaikkiaan kotimaan matkailu tarjoaa upeita mahdollisuuksia ja kokemuksia. Nyt on hyvä hetki irrottautua sukkulamatkoista ja seikkailla lähialueilla. Muista kuitenkin huolehtia turvallisuudesta ja noudattaa viranomaisten ohjeita, jotta matkailu kotimaassa on mahdollista myös jatkossa.

Joten luovu sukkulamatkailusta ja lähde tutustumaan Suomen upeisiin matkailukohteisiin. Kotimaassa on paljon tarjottavaa ja jokainen matka on samalla myös tärkeä tuki paikalliselle matkailualalle. Kotimaa kutsuu sinua matkalle – lähde rohkeasti tutkimaan ja löytämään uusia maisemia ja elämyksiä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö