Lukuaika: < 1 minuutti
Hyvän vaikutuksen tekeminen on taito, jota voi kehittää ja harjoitella. Olipa kyseessä työhaastattelu, uusi tuttavuus tai tapaaminen vanhojen tuttujen kanssa, on tärkeä osata luoda positiivinen ensivaikutelma. Seuraavaksi kerromme muutamia vinkkejä siihen, miten voit tehdä hyvän vaikutuksen.

Ensimmäinen vaikutelma on tärkeä ja usein se muodostuu muutamassa sekunnissa. Pukeudu siis siististi ja huolella, mutta valitse vaatteet jotka tuntuvat sinulle mukavilta ja luonnollisilta. Myös hyvä ryhti ja itsevarma oleminen välittyvät ulospäin ja vaikuttavat positiivisesti ensivaikutelmaan. Muista myös hymyillä, se tekee sinusta lähestyttävän ja positiivisen vaikutelman.

Toiseksi, ole kiinnostunut toisesta ihmisestä. Keskity kuuntelemaan ja esitä kysymyksiä toisen henkilön mielenkiinnonkohteista ja elämästä. Aidosti kiinnostunut ja avoin vuorovaikutus luo positiivisen tunnelman ja parantaa mahdollisuuksia hyvän vaikutuksen tekemiseen.

Kolmanneksi, ole positiivinen ja naura. Positiivinen asenne ja huumori ovat hyviä tapoja luoda rennot ja mukavat välit uusiin ihmisiin. Pidä mielessä, että myös oma ulosanti ja käytös voivat vaikuttaa positiivisesti muihin ja näin luoda hyvän vaikutelman.

Muista myös olla aidosti oma itsesi. Jokainen on erilainen ja ainutlaatuinen, ja tämä voi olla juuri se tekijä, joka tekee sinusta mielenkiintoisen ja muista erottuvan. Älä siis yritä liikaa miellyttää muita tai tekeytyä joksikin muuksi.

Lopuksi, ole kohtelias ja ystävällinen. Hyvät käytöstavat ja kunnioitus toisia kohtaan jättävät hyvän vaikutelman ja auttavat luomaan positiivista ilmapiiriä. Muista myös kiittää ja osoittaa arvostusta toisille, se luo hyvän ja lämpimän ilmapiirin.

Kaiken kaikkiaan hyvän vaikutuksen tekeminen edellyttää aitoa ja avointa vuorovaikutusta sekä positiivista asennetta. Muista myös, että jokainen kohtaaminen on mahdollisuus oppia uusia asioita ja kehittyä ihmisenä. Ole siis rohkeasti oma itsesi ja anna luonnollisuutesi loistaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö