Lukuaika: 2 minuuttia
Elämässä on paljon erilaisia tavoitteita, joita tavoittelemme voidaksemme kokea onnea ja täyttymystä. Toisille onni voi tarkoittaa menestystä uralla tai taloudellista hyvinvointia, toisille perheen perustamista tai seikkailuja uusissa paikoissa. Vaikka jokaisella on oma määritelmänsä onnelle, yksi asia yhdistää kaikkia onnellisia ihmisiä – omanlaisuuden hyväksyminen ja eläminen.

Omanlaisuus tarkoittaa sitä, että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet, etkä pyri muuttamaan itseäsi muiden odotusten mukaiseksi. Se tarkoittaa myös omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamista ja niiden hyväksymistä osaksi itseäsi. Kun elämme omanlaisuuttamme, voimme saavuttaa aidon ja kestävän onnen, joka ei perustu ulkoisiin tekijöihin.

Omanlaisuuden hyväksyminen ei kuitenkaan ole helppoa. Yhteiskuntamme asettaa meille paljon odotuksia ja vaatimuksia siitä, millaisia meidän tulisi olla ja mitä saavuttaa. Lisäksi vertailu muihin ja ulkoisten tekijöiden kuten mainosten ja somekanavien luoma ihannemaailma voi aiheuttaa paineita ja epävarmuutta omasta itsestä. Tämän vuoksi onkin tärkeää pysähtyä ja miettiä, kuka olen ja mikä tekee minut onnelliseksi.

Omanlaisuuden hyväksyminen vaatii myös rohkeutta. Se tarkoittaa omien unelmien ja tavoitteiden tunnistamista ja niiden tavoittelemista, vaikka muut eivät ymmärtäisi tai hyväksyisi niitä. Se tarkoittaa myös omien rajojen asettamista ja niistä kiinni pitämistä, vaikka ympärillä olisi paineita muuttaa itseään tai tehdä asioita, jotka eivät tunnu omalta.

Omanlaisuuden hyväksyminen ja eläminen voi avata oven omanlaiseen elämään – elämään, joka tekee onnelliseksi ja täyttää sisäisen tarpeen. Kun hyväksymme itsenäisyytemme ja lopetamme itsensä vertailun muihin, voimme alkaa keskittyä siihen, mikä tuo meille iloa ja tyydytystä. Tällöin voimme löytää omat intohimomme ja vahvuutemme, jotka voivat johtaa jopa työuraan tai harrastukseen, jossa voimme täysin uppoutua ja olla flow-tilassa.

Omanlaisuus antaa myös vapauden olla oma itsensä ja ilmaista itseään sellaisena kuin olemme, ilman pelkoa siitä miten muut meidät näkevät. Tällöin voimme kokea todellista läheisyyttä ja aitoutta ihmissuhteissa, kun uskallamme olla avoimia ja haavoittuvia. Omanlaisuus myös lisää itsetuntemusta ja itseluottamusta, sillä kun hyväksymme kaikki osamme, emme enää tarvitse ulkoisia vahvistuksia tai hyväksyntää oman itsemme arvottamiseksi.

Omanlaisuuden salaisuus on siinä, että kun hyväksymme ja rakastamme itseämme sellaisina kuin olemme, voimme olla onnellisia ja tyytyväisiä elämäämme, riippumatta siitä mitä ympärillämme tapahtuu. Se antaa meille voimaa ja rohkeutta elää juuri sellaista elämää, joka tekee meidät onnelliseksi ja täyttää sydämemme. Jokaisella meistä on oikeus elää omanlaista elämää ja löytää onni omalta polultaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö