Lukuaika: < 1 minuutti
Kesä on vihdoin täällä ja se tarkoittaa myös sitä, että kausi ravintoloissa ja terasseilla on avattu. On aika nauttia raikkaista ruoista ja juomista sekä tunnelmasta ulkona auringonpaisteessa. Suomalaiset ravintolat ja kahvilat tarjoavat upeita mahdollisuuksia rentoutumiseen ja maisteluhetkiin ystävien ja perheen kanssa.

Kesäisin ravintolat ja kahvilat tarjoavat monipuolisia ja raikkaita vaihtoehtoja ruokalistalleen, jotka vastaavat täysin kesän aurinkoista ja lämmintä tunnelmaa. Kepeät salaatit ja tuoreet marjat ovat suosittuja valintoja, joissa kesän kasvikset ja hedelmät pääsevät oikeuksiinsa. Myös grilliruoat ja tuoreet kala- ja äyriäisannokset kuuluvat monen suomalaisen kesän herkkuihin.

Kesän juomavalikoimaan kuuluu ehdottomasti virkistävät juomat kuten erilaiset limet, sidukat ja mocktailit. Monet ravintolat tarjoavat myös itsetehtyjä limonadeja ja jäähilejuomia, jotka ovat täydellisiä kesän janon sammuttajia. Lisäksi moniin juomiin on mahdollista valita lisäksi esimerkiksi minttua, sitruunaa tai inkivääriä, jotka antavat juomalle vielä lisäpotkua.

Kesä on myös aikaa nauttia ihanista jälkiruoista ja herkullisista leivonnaisista, jotka kruunaavat aterian. Maistele esimerkiksi Suomen suosituimpia kesäherkkuja kuten raparperi- ja mustikkapiirakoita tai valitse raikas jälkiruoka, kuten marjayllätys tai itsetehty jäätelö.

Mutta ravintoloiden ja kahviloiden tarjonta ei rajoitu vain ruokaan ja juomaan. Kesäisin moni ravintola ja kahvila järjestää myös erilaisia tapahtumia ja live-musiikkiesityksiä, jotka luovat upean tunnelman illallisen tai kahvihetken yhteyteen. Lisäksi monilla terasseilla on mahdollista nauttia ateriasta tai juomasta upeiden maisemien keskellä ja samalla ihastella kesäistä kaupunkia.

Suomalaiset ravintolat ja kahvilat tarjoavat siis upeita kokemuksia ja makuelämyksiä kesäisin. On aika lähteä nauttimaan raikkaasta tunnelmasta ja herkullisesta ruoasta ystävien tai perheen kanssa. Tervetuloa kesäiseen maku- ja tunnelmaseikkailuun!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö