Lukuaika: 2 minuuttia
Suomi on monille tunnettu maa lukuisine järvineen, kauniine luontoineen ja lumisten maisemiensa vuoksi. Olen aina kokenut vetoa pohjoiseen ja unelmoinut matkasta Suomeen. Vuonna 2021 päätin viimein toteuttaa tämän unelmani ja lähdin matkalle pohjoiseen.

Matkani alkoi pääkaupungista Helsingistä, joka on Suomen suurin kaupunki ja samalla myös maan pääkaupunki. Helsinki on moderni ja kosmopoliittinen kaupunki, joka yhdistää perinteet ja nykyaikaisuuden upealla tavalla. Kävellessäni kaupungin katuja pitkin, ihastelin vanhoja arkkitehtuurin mestariteoksia, kuten Tuomiokirkkoa ja Senaatintoria. Kaupungin kahvilat ja ravintolat tarjosivat herkullisia makuelämyksiä ja pääsin tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin.

Seuraavaksi aloin suunnata kohti pohjoista ja matkustajaterminaali oli pohjoisnavan pisin junarata. Junamatka oli upea kokemus ja sain nauttia upeista maisemista, kun kuljin aina Ouluun asti. Oulu on viehättävä kaupunki, joka tunnetaan myös Suomen porttina pohjoiseen. Alueella on paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rotuaarin jalkakäytävä ja kaunis Oulun kauppatori.

Oulusta jatkoin matkaa kohti Suomen pohjoisinta kaupunkia, Rovaniemeä. Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja se tunnetaan erityisesti joulupukin kotikaupunkina. Matkani aikana sain todistaa uskomattomia maisemia, joita ei voi löytää mistään muualta maailmasta. Rovaniemi on täydellinen paikka harrastaa talviurheilua ja kokea unohtumattomia seikkailuja lumisessa maisemassa. Kävin hiihtämässä, kokeilin moottorikelkkailua ja rentouduin kuohuvissa kuumissa lähteissä.

Rovaniemeen tutustumisen jälkeen aloin suunnata kohti vielä pohjoisempaa. Vaelsin luonnonkauniilla alueilla ja tutustuin paikallisiin poronhoitajiin. Pysähdyin Urho Kekkosen kansallispuistossa, joka on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista kansallispuistoista. Se tarjoaa upeita näkymiä ja runsaasti mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Kävin vaeltamassa ja nautin erilaisista aktiviteeteista, kuten jääkiipeilystä ja lumikenkävaelluksesta.

Matkani huipentui Saariselälle, joka sijaitsee Lapin tunturialueella. Saariselkä on pieni mutta viehättävä lumilautailun ja hiihdon paratiisi. Sain nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja rentoutua ympäröivän kauniin luonnon keskellä. Kävin myös tutustumassa paikallisten saamelaisten kulttuuriin ja historiaan. Heidän elämäntapansa ja perinteensä ovat hyvin tärkeä osa Suomen kulttuuria ja elämää.

Matkani pohjoiseen oli täynnä unohtumattomia kokemuksia ja seikkailuja. Suomen luonto ja sen kauneus veivät sydämeni ja sain kokea jotain, mitä en koskaan unohda. Suomi on upea maa, joka tarjoaa paljon enemmän kuin vain kauniita maisemia. Paikalliset ovat avuliaita ja ystävällisiä ja he jakavat mielellään tietoa ja tarinoita maansa historiasta ja kulttuurista.

Palaan kotiin täynnä uusia kokemuksia ja muistoja. Ennen matkaani ajattelin, että Suomi on vain yksi pohjoisen maa muiden joukossa, mutta nyt ymmärrän, miten ainutlaatuinen ja erityinen tämä maa oikeasti on. Suomi on täynnä yllätyksiä ja seikkailuja, jotka odottavat vain löytäjäänsä. Suosittelen lämpimästi matkaa pohjoiseen kaikille, jotka haluavat kokea jotain täysin uutta ja unohtumatonta. Matkani Suomen pohjoisimpiin osiin oli yksi elämäni hienoimmista seikkailuista ja olen ikuisesti kiitollinen, että sain mahdollisuuden kokea sen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö