Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen luonto on täynnä kauneutta ja monimuotoisuutta. Matkaillessa Pohjolassa, ei voi välttyä lumoutumasta upeista maisemista ja luonnonrauhasta. Suomen luonto on puhdas, villi ja koskematonta, ja se tarjoaa matkailijoille unohtumattomia elämyksiä niin vuoristojen, järvien kuin metsienkin keskellä.

Matkalla Pohjolaan on Suomen luonnon keskeltä löydettävissä erilaisia kansallispuistoja ja luonnonpuistoja. Yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista on Kolin kansallispuisto, joka sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Itä-Suomessa. Koli on kuuluisa upeista maisemistaan, jotka avautuvat Pielisen järvelle ja sen ympäröiville vaaroille. Kolin kansallispuistossa voi patikoida, kiipeillä ja ihailla vesiputouksia. Puiston laavulla voi nauttia omia eväitä ja ihailla upeaa auringonlaskua järven yllä.

Toinen upea luontokohde Suomessa on Lapin tuntureilla sijaitseva Urho Kekkosen kansallispuisto. Tämä valtakunnallinen aarre kattaa lähes 2 500 neliökilometrin alueen, joka ulottuu eteläisestä Kuusamosta aina pohjoiseen Utsjoelle asti. Puisto on koti monille upeille lukuisille tuntureille, metsille ja tunturipuroille. Talvisin alue tarjoaa myös mahdollisuuden harrastaa hiihtoa, lumikenkäilyä ja porosafareita.

Luonnossa liikkuminen on Suomessa helppoa ja turvallista. Maassa on erittäin laaja retkeilyverkosto, joten jokainen matkailija löytää varmasti itselleen mieluisan kulkureitin. Suomen luonnossa on myös runsaasti mahdollisuuksia harrastaa pienimuotoista metsästystä ja kalastusta. Matkailijat voivat nauttia kalastuksesta niin merellä, järvillä kuin jokienkin varrella. Monet matkailuyritykset tarjoavat myös mahdollisuuden osallistua kalastusretkille ammattikalastajien kanssa.

Lisäksi Suomessa on lukuisia luonnonkauniita kansallispuistoja myös saaristossa. Kansallispuistojen lisäksi maan saaristossa voi vierailla monilla saarilla, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämään meren läheisyydessä. Esimerkiksi Turun saaristossa sijaitseva Archipelago National Park on yksi Suomen suosituimmista retkikohteista. Saariston luonto on kaunis ja mielenkiintoinen, ja siellä pääsee tutustumaan muun muassa upeaan merenelävistöön ja perinteiseen saaristolaishenkiseen elämäntapaan.

Lisäksi Suomen luontoon kuuluu vahvasti myös talvi, ja monet matkailijat tulevat maahan nimenomaan talviurheilun ja lumimaailman vuoksi. Seikkailunhaluisemmille matkailijoille on tarjolla muun muassa huikeita lumilautailu- ja hiihtokohteita, kuten Levi ja Ylläs Pohjois-Suomessa. Pohjoismaiden suurin hiihtokeskus, Levi, sijaitsee Kittilän kunnassa, jossa voi nauttia talvisista aktiviteeteista ja lumoavista maisemista jopa yli kahdeksan kuukautta vuodessa. Luonto tarjoaa erinomaiset puitteet harrastaa talvilajeja ja paljon muita aktiviteetteja, kuten huskysafareita ja poronkyydityksiä.

Matkalla Suomeen kannattaa ehdottomasti vierailla myös Suomen pääkaupungissa Helsingissä. Monet matkailijat yllättyvät siitä, että pääkaupungissakin voi kokea luontoelämyksiä. Esimerkiksi Keskuspuisto tarjoaa virkistysmahdollisuuksia koko vuoden ja sen keskellä kulkee myös upea kävely- ja pyöräreitti, Helsinki Central Park Trail. Kesäisin Myllypuron luonnonpuistossa voi viettää rentouttavan päivän luonnon helmassa ja talvella siellä voi harrastaa perinteistä murtomaahiihtoa.

Suomen luonnonkauneus on jotain, mitä ei voi kokea missään muualla. Se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden päästä pois kaupungin hulinasta, nauttia rauhasta ja tutustua paikalliseen elämäntapaan. Suomen luonto on puhdas ja koskematon, ja matkailijat voivat kokea sen monimuotoisuuden ja rikkonaisuuden matkallaan Pohjolaan.

Matkustaessaan Suomessa, matkailijat voivat myös auttaa suojelemaan maan luontoa ja ympäristöä. Suomessa on käytössä sanonta “jokamiehenoikeus”, joka tarkoittaa, että jokainen saa liikkua ja yöpyä vapaasti luonnossa, kunhan kunnioittaa alueen luontoa ja jättää jälkeensä vain hyvän mielen ja puhtaan jäljen.

Suomen luonto on täynnä upeita elämyksiä ja se tarjoaa matkailijoille rauhan ja rentoutumisen hetkiä. Matkalla Pohjolaan, kannattaa ehdottomasti vierailla maan lukuisissa kansallispuistoissa ja tutustua luonnon monipuolisuuteen ja kauneuteen. Suomen luonto on aarre, joka tekee jokaisesta matkasta unohtumattoman.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö