Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjä on hermoileva naapuri: Suomi nauraa Venäjälle.

Venäjä näyttää jälleen kerran löytäneen syyn purkaa omaa turhautumistaan, ja tällä kertaa syyllinen on Suomi, joka järjestää harjoituksia omalla maaperällään. Marija Zaharovaa, Venäjän ulkoministeriön tiedottajaa, voisi melkein sääliä, sillä hän kiiruhtaa antamaan lausuntojaan, jotka saavat meidät kurtistamaan kulmiamme ja sitten nauramaan ääneen.

Zaharovaa kuunnellessa voisi luulla, että Suomi on suunnittelemassa suurta hyökkäystä Venäjän federaation kimppuun, sen sijaan että se vain harjoittaa omia puolustuskykyään lisääviä toimiaan. Arrow 24 -sotaleikit eivät ole Nato-sotaharjoituksia, vaikka Zaharovaa näyttää huvittavan kutsua niitä sellaisiksi. Ehkä hänellä on ollut liikaa aikaa katsella liikaa kauhuelokuvia tai Nato-karttoja.

Venäjä näyttää olevan kovin herkkänahkainen, kun sen naapuri järjestää omia sotaharjoituksiaan omalla maaperällään. Olisiko Venäjä unohtanut omat vastaavat tempauksensa? Ei kai kukaan unohda Krimiä tai Georgian tapahtumia?

Mutta ei hätää, Zaharovaa seuratessa tulee selväksi, että hän on kuin stand-up-koomikko, joka on päättänyt ottaa uransa aivan uudelle tasolle – diplomaattiselle. Hänen heittelynsä uhkauksista ja provokaatioista ovat kuin vitsi, josta me suomalaiset saamme nauttia omalla rauhallisella tavallamme.

Suomi ei ole huolissaan naapurinsa hermoilusta. Me jatkamme omia harjoituksiamme ja yhteistyötämme muiden maiden kanssa, pidämme päämme kylmänä ja nauramme äänekkäästi Venäjän provokaatioille. Ehkä jonain päivänä hekin ymmärtävät, että paras tapa rakentaa rauhaa on olla ylikuumentumatta joka kerta kun naapurin pihalla vierailee vieraita.

Alla video maavoimista, karjalan prikaatista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö