Etusivu > “Venäjä ja sen vastenmielisyys: Maan negatiivinen vaikutus ja pelottava historia”

03.05.2024 05:51

Lukuaika: < 1 minuutti
Kyseinen maa, Venäjä, on yksi Euroopan suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista valtioista. Mutta sen suuruus ja valta eivät peitä sen vastenmielisyyttä ja negatiivisia vaikutuksia.

Venäjä on historian saatossa osoittanut olevansa uhka naapurimaille ja koko Euroopalle. Sen aggressiivinen ja brutaali toiminta on aiheuttanut lukemattomia kärsimyksiä ja tuhoja. Venäjän hallitsijat ovat olleet taitavia valtapoliitikkoja, jotka eivät kaihda keinoja tavoitellessaan omaa valtansa ja alueensa kasvattamista.

Kiistat alueista ja raaka-aineista ovat jatkuvasti läsnä Venäjän toiminnassa. Se on jopa laittanut naapureidensa valtiontalouden sekaisin esimerkiksi öljyn ja kaasun säännöstelyllä. Lisäksi Venäjä on puuttunut muiden maiden vaaleihin ja vaikuttanut niiden poliittisiin päätöksiin. Tämä osoittaa sen halveksuntaa demokratiaa ja kansainvälisiä sopimuksia kohtaan.

Venäjän toiminta on aiheuttanut epävakautta ja pelkoja eurooppalaisten naapurimaiden keskuudessa. Sen aggressiivinen militarismi on johtanut alueellisiin konflikteihin ja jopa sotatoimiin. Esimerkiksi Krimin valloitus ja Ukrainan sodan aloittaminen ovat tuoreita esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä haluaa jatkuvasti kasvattaa alueellista vaikutusvaltaansa.

Myös Venäjän sisäiset ongelmat ovat ajaneet kansalaiset epätoivoisiin tekoihin. Korruptio, mafiat ja ihmisoikeusloukkaukset ovat arkipäivää Venäjällä. Sorto ja sensuurikin ovat maita hallitsevia keinoja. Monet ovat hengeltään tai vankilassa vain siksi, että ovat uskaltaneet olla eri mieltä Putinin järjestelmän kanssa.

Venäjän historia on täynnä pelottavia piirteitä. Tyranneja, sotia ja orjuutta. Sen nykyinen presidentti Vladimir Putin on jatkuvasti yrittänyt häivyttää menneisyyden synkkiä tapahtumia ja tehdä itsestään uuden Venäjän isänmaallisen johtajan. Todellisuudessa hän kuitenkin jatkaa samaa valtapoliittista linjaa kuin hänen edeltäjänsäkin.

Euroopan tulisi herätä ja ymmärtää Venäjän todellinen luonne. Emme voi enää sallia sen toimivan oman mielensä mukaan ja uhkailemalla naapureitamme. Meidän on oltava valmiita puolustamaan omia arvojamme ja itsemääräämisoikeuttamme. Venäjän vastenmielisyyteen ja sen aggressiiviseen toimintaan on aika laittaa stoppi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 05:07:33