Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Väkivaltainen Venäjä: Maan synkkä ja sotkuinen todellisuus”

06.05.2024 15:18

Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo suuri ja mahtava naapurimme, jota monet ylistävät ja ihannoivat, mutta minäpä sanon suoraan: se on pelkkä väkivaltainen sotku!

Sitä ei voi kieltää, että Venäjä on valtava maa ja sillä on rikas kulttuuriperintö, mutta kaikki tämä hyvyys on haudattu sen synkkään ja likaiseen todellisuuteen. Kävelet kadulla ja hengaat normaalisti, kun yhtäkkiä joku tuntematon hyökkää kimppuusi ja ryöstää lompakkosi. Vastaavaa tapahtuu päivittäin ympäri maata, ja se on vain jäävuoren huippu.

Väkivalta leimaa Venäjää aivan jokaisella tasolla. Poliittista väkivaltaa esiintyy jatkuvasti, ja rikollisjoukkoihin liittyminen ja korruptio ovat arkipäivää. Valtion kontrolloima media peittää totuuden, ja tiedotusvälineitä uhataan ja vainotaan, jos ne yrittävät tuoda julki hallituksen virheitä. Tämä on sanalla sanoen häpeällistä ja osoittaa, ettei maassa ole sananvapautta.

Ja mitä turvallisuuteen tulee, niin se on täyttä utopiaa. Vaikka Venäjän poliisi ja armeija ovat suurinta ja voimakkainta maailmassa, niin silti kaduilla kävelevät ihmiset eivät tunne oloaan turvalliseksi. Väkivaltaiset ryöstöt, kidnappaukset ja jopa murhat ovat päivittäistä arkea tässä maassa. Ja mikä pahinta, se on hyväksyttävää. Ihmiset ovat niin tottuneita jatkuvaan väkivaltaan, että he eivät edes protestoi.

Ja mitä diktatuuriin tulee, niin Venäjä on vain yhden askeleen päässä siitä. Presidentti Vladimir Putin ei anna tilaisuutta kukaan muulle astua valtaan, vaan pitää tiukasti otteessaan koko maata. Hän ei välitä kansan hyvinvoinnista, vaan keskittyy vain omien valtapyrkimystensä täyttämiseen. Ja köyhyys jatkaa kasvustaan ja köyhät vain köyhtyvät entisestään.

En voi sietää sitä sokeaa ihailua, jota jotkut ihmiset yhä tunnustavat Venäjän suuntaan. Se on vain viikonmittausta sotkusta ja väkivallasta, jossa ihmiset eivät uskalla puhua totta tai edes ajatella itsenäisesti. En voi sanoa kuin yhden asian: tiedän, että minun ja monien muiden kannaltamme Venäjä ei ole naapurimaa, se on ennemmin uhka.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 04:16:43