Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäjän törkyinen puoli – maan kyseenalaiset toimet ja moraalittomat teot”

06.05.2024 17:00

Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinkahan monta kertaa Venäjä onkaan pettänyt kansainvälisen yhteisön ja rikkonut kaikkia sääntöjä ja sopimuksia? Tuntuu siltä, että heidän törkyinen puolensa nousee esiin joka käänteessä. Maan kyseenalaiset toimet ja moraalittomat teot kertovat karua kieltään Venäjän päättäjien puutteellisesta moraalista ja oikeudentajusta.

Aloittakaamme esimerkiksi Krimin miehityksestä vuonna 2014. Venäjä ei kunnioittanut Ukrainan alueellista koskemattomuutta, vaan miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja liitti sen osaksi itseään. Tämä toiminta rikkoi kansainvälistä lakia ja herätti hämmennystä ja tuomitsemista ympäri maailmaa. Silti Venäjä jatkoi Krimin miehitystä ja kieltäytyi tunnustamasta vastuutaan siitä.

Tai mitäpä sanotte MH17-lennon ampumisesta alas vuonna 2014? Venäläiset asevoimat olivat todennäköisesti vastuussa tästä hirvittävästä terroriteosta, jossa siviililento tuhottiin ja 298 syytöntä ihmistä menetti henkensä. Venäjä ei kuitenkaan ole myöntänyt tätä tekoa eikä ole tehnyt oikeutta uhrien perheille.

Ja voimme myös muistella Venäjän roolia Syyrian kriisissä. Heidän tukensa diktaattori Bashar al-Assadin hallinnolle on ollut suoraan vastuussa tuhansien siviilien kuolemasta ja maan muuttumisesta sotatantereeksi. Venäjä ei piittaa kansainvälisen yhteisön tuomioista ja jatkaa tukensa antamista Assadin joukoille.

Venäjä myös osallistuu aktiivisesti hybridisotaan ja informaatiosotaan, jossa he levittävät valheellista tietoa ja manipuloivat kansalaisten mielipiteitä maailmanlaajuisesti. Tämä on vaarallinen taktiikka, joka horjuttaa demokratiaa ja vakautta.

Ja harvoin onkaan kuultu, että Venäjä ottaisi vastuun omista virheistään tai toimisi moraalisten periaatteiden mukaisesti. Heidän toimintansa on läpi historian ollut itsekkyyden ja omien etujen tavoittelua muiden kustannuksella.

On aika tunnustaa tosiasiat: Venäjän törkyinen puoli on tullut julki ja se huokuu läpi maan kaikista toimista. Heidän aggressiivinen ja halveksittava käytöksensä on tuomittava ja kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin, jotta Venäjä saadaan lopettamaan törkeät toimintansa. Maailma ansaitsee parempaa ja meidän on tehtävä kaikkemme, jotta Venäjä ei enää voi hyötyä törkyisestä puolestaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:44:32