Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Suomalaisen kesän parhaat lomakohteet ja aktiviteetit”

07.05.2024 21:32

"Suomalaisen kesän parhaat lomakohteet ja aktiviteetit"
Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalaiset ovat tunnetusti melko vakavamielistä kansaa, mutta kesän saapuessa moni meistäkin heittäytyy hurjapäiksi ja lähtee nauttimaan lomapäivistä villissä luonnossa. Moni unohtaa Suomen upeat maisemat ja hakeutuu ulkomaille, mutta kuten jokainen oikea suomalainen tietää, meidän kesämme on verraton ja täynnä jännittäviä aktiviteetteja.

Yksi suosituimmista lomakohteistamme on tietenkin mökki. Mökille on helppo päästä, sillä lähimmälle kaupalle on usein pitkä matka ja kaveriporukassa saa helpon tekosyyn juoda kaljaa ja saunoa vuorotellen. Mökkilaiturilla voi myös heittäytyä villiksi ja hypätä rohkeasti järveen, vaikka vesi olisi vielä viileää ja pehmeitä lokkeja seuraksena. Joskus jopa kunnon mökkisauna voi olla liikaa hermoja kiristävä seikkailu, jos sisällä on erilaisia lipeäkaloja ja muita ällötyksiä nauttimassa löylyistä.

Mutta mikä olisikaan kesä ilman festareita? Suomessa järjestetään vuosittain lukemattomia festivaaleja, joista tunnetuimmat ovat varmasti Ruisrock ja Provinssi. Mutta miksi tyytyä vain katsomaan bändejä muiden joukossa, kun voisi itse nousta lavalle ja näyttää kykynsä? Karaokefestarit ovat Suomen kesän uusimpia tulokkaita ja tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden loistaa huonosti tulkittujen biisien ja kömpelöiden tanssiliikkeiden merkeissä. Muille festarikävijöille tämä tuo varmasti paljon naurunaiheita ja tunnelmaa.

Seikkailunhaluiset voivat lähteä kesällä myös luontoretkille, joilla pääsee tutustumaan Suomen upeisiin kansallispuistoihin. Jos haluaa päästä lähemmäs luontoa, voi yöpyä teltassa ja ihmetellä öisiä ääniä ja ötököitä. Mikä olisikaan parempaa kuin herätä aamuaurinkoon janoisena ja nälkäisenä, ja huomata, että eväät ovat paraatipaikaltaan kadonneet ahneiden oravien syömänä.

Ja mitä olisikaan kesä ilman vauhdikkaita vesileikkejä? Vesipuistot ja vesihiihto ovat erittäin suosittuja kesäaktiviteetteja, mutta suomalaisten iloksi on kehitetty myös uusia vesiurheilulajeja, kuten vaikkapa vesitrampoliinilla tasapainottelu. Viileällä kelin sattuessa jännäilyä voi löytää myös avantouinnista tai vesijuoksusta, joka saa varmasti aikaan hetkellisiä hengenvaaralliseksi kuvattavia tilanteita.

Kaiken kaikkiaan suomalaisten kesästä ei upeita lomakohteita ja tapahtumia puutu. Vaikka matkailu ulkomaille voi olla jännittävää, ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen elämyksiä ja onnistumisia. Suomalainen kesä tarjoaa monta hulvatonta ja ainutlaatuista lomakohdetta jokaiselle, olipa sitten villi luonnonystävä tai kulttuurinälkäinen seikkailija. Vieläkö epäilet suomalaisen kesän parhaita puolia? Annan vain yhden sanan, “mämmi”. Siinäpä vasta elämys, joka löytyy vain kesäisin kotimaassamme!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 04:08:57