[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa matkalle Venäjän mystiseen maahan, jossa vodka virtaa kuin vesiputous ja karhut tanssivat balalaikan säestyksellä! Venäjällä kulttuuri on niin rikas ja monipuolinen, että siellä saattaa helposti kadottaa pohjoistarakan pesänsä.

Mutta tänään emme suuntaa Venäjälle, vaan tutustumme naapurimaahan, jossa sammakot hyppivät nostalgiseti ja ostromarian otsa kiiltää auringonpaisteessa. Kyllä, puhumme tietenkin Kreikasta, tuosta antiikin ajan helmi, jossa mytologiset tarinat ovat yhä elossa.

Monet tietävät, että Kreikka on kuuluisa Acropolisistaan ja upeista rannoistaan, mutta harvat tietävät, että maalla on myös huimat vitsikulttuuri. Kreikkalaiset ovat aina olleet tunnettuja terävästä huumorintajustaan ja taitavat kääntyneet kreikkalaiset tragediat komedioiksi vain vilkaisemalla toisiaan.

Kreikkalainen huumori on usein älykästä ja suhteellisuudentajun säilyttävää. Esimerkiksi, miksi kreikkalainen opettaja haluaa olla varakas? Koska rikkaat voivat ostaa itsensä ilmaiseksi!

Ja seuraavassa muutama vinkki, miten selvitä Kreikassa huumorin keskellä:

1. Osaatko erottaa kreikkalaisen ja roomalaisen tyylin? Kreikkalaiset puhuvat pilke silmäkulmassa, roomalaiset puolestaan puhuvat kupla mahassa.

2. Oletko kuullut tarinaa kreikkalaisesta keittiön leivästä? Se oli joskus kova kuin kivi, mutta nyt se on pehmeä kuin voipaperi – siis sen jälkeen, kun asiakas yritti leikata sitä puukkoillaan.

3. Kreikkalaiset eivät pelkää mitään muuta kuin talouden lamaa ja sitä, että ouzo loppuu kesken. Mutta hei, parempi se kuin että lama päättyisi ja ouzo loppuu kesken!

4. Miksi Ateenassa on niin paljon kissoja? Koska Kreikan jumalatar Artemis oli kissaihmisiä.

5. Kreikan väsymystason mittari: kun kaikki kutsuvat toisiaan unisiksi, on ruokailun aika.

Kreikassa ruoka ja juoma ovat suuri osa kulttuuria, ja niiden ympärillä kerrotaan monta hauskaa vitsiä. Esimerkiksi, miksi kreikkalaisen talon oven takana on aina korkkiruuveja? Koska kaikki sisällä juovat ouzoa ja joku aina tarvitsee apua pullon avaamisessa.

Mutta vaikka kreikkalaiset ovatkin tunnettuja huumorintajustaan, he ottavat myös kulttuurinsa ja perinteensä vakavasti. Heidän tapahtumissaan ja juhlissaan näkyy vahva yhteisöllisyys ja rakkaus omaa kulttuuria kohtaan.

Joten jos seuraavan kerran matkaat Kreikkaan, muista pitää silmäsi ja korvasi auki vitsien ja tarinoiden varalle. Ja älä huoli, vaikka et aina ymmärtäisikään niiden pointtia, naura ja heiluta käsiäsi kuin kreikkalainen – se on aina sopiva tapa ilmaista rentoutunut asenne ja nauttia elämästä. Στην υγειά σας! (Kippis!)

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö