[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, maa jättiläisten ja vodkaan hurahtaneiden takakonttijuoppojen, mysteerien ja kaikenvoittavan voimistelijoiden koti. Monelle suomalaisellekin tuttu naapurimaa tarjoaa lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, ja kuten tiedämme, kaikkiin venäläisiin ilmiöihin liittyy myös aimo annos huumoria.

Suomalaiset ovat tunnetusti ujompi kansanosa, ja siksi onkin huvittavaa, kuinka jo pelkkä ajatus matkustamisesta Venäjälle saa monen hidastamaan kiivaat kulkunsa Loviisan satamaan. Mutta hei, eihän siellä ole edes talvella pimeää – niinhän?

Venäläinen kulttuuri ja elämäntyyli eroaa suomalaisesta monella tavalla, ja tämä näkyy myös arkipäiväisissä tilanteissa. Esimerkiksi kadulla kävellessä kannattaa olla tarkkana, ettei takapuoli jää siivenpalaksi, kun venäläistyylisesti halaa puista jäätynyttä autoa ja taivastelee sen kauneutta.

Ei pidä unohtaa myöskään venäläistä ruokakulttuuria, joka meidät suomalaiset ainakin saa hämmästelemään. Vodkaa ja smetanaa joka ruokalajin kaveriksi – hyvästit dieetille! Ja kukapa ei olisi kuullut tarinoita siitä, kuinka venäläiset kuluttavat tuopillisen vodkaa aamukahvin sijasta ja sen jälkeen lähtevät töihin ilman mitään ongelmia. Voisiko olla, että me vain emme ole kehittyneet tarpeeksi?

Vaikka venäläisillä saattaa olla oma erikoinen tapansa käsitellä arkipäivän tilanteita, ei se tarkoita, etteikö heilläkään olisi huumorintajua. Venäläinen huumori saattaa olla meille suomalaisille joskus hieman vaikeaselkoista, mutta on turvallista todeta, että se on ainakin mustaa. Esimerkiksi venäläiset vitsit, joissa käytetään hyväksi puolustusministeriitä, kertovat paljon venäläisen yhteiskunnan tilanteesta.

Jos taas haluaa nauttia venäläisestä huumorista ja samalla kokea jotain uutta, kannattaa lähteä seuraamaan perinteistä venäläistä karhunmetsästystä. Ehkä saat jopa hieman lisätietoa siitä suositusta harrastuksesta, josta ei koskaan puhuta Voicen Bachelor-sarjassa.

Venäjän matkailun kohokohtiin lukeutuu myös maan kaunis luonto ja upeat maisemat. Saatat jopa sattumalta törmätä johonkin voimistelijaan jylhän tunturin huipulla, ja mikäpä sen parempaa kuin palkita ne halauksella ja ihailulla?

Joten ei muuta kuin rohkeasti tutustumaan naapurimaahan, ja ehkäpä opimme siellä myös pienen palan venäläistä elämäntyyliä. Onhan se nyt hienoa osata juoda votkaa aamulla kahvien sijaan ja samalla heittää jonkin kömpelön vitsin puolustusministeristä.

Mutta ennen kaikkea, Venäjän matka on hieno mahdollisuus oppia tuntemaan meidän suomalaisten naapureitamme paremmin, ja ehkä heidän myötään myös itseämme hieman paremmin. Ja jos mikään muu ei toimi, voimme aina turvautua hyvään vanhaan vodkanjuontiin ja kohentaa sitä huumorintajuakin. Vievän venäläiset maansa tavoin, mutta tarjoa koskaan itseäsi lautaselle pelkän smetanan kera. Se on viesti takaisin sotavasemmistoon kotoisin, että on maailmassa montakin tapaa, joita ovat billig yön edgykään niin terävästi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö