Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo ääretön ja salaperäinen maa, jossa talvet ovat kylmiä ja vodka virtaa kuin vesi. Mutta Venäjä ei ole pelkästään jääkarhujen ja troikkojen kotimaa, vaan sen historian ja kulttuurin takana piilee paljon vähemmän tunnettuja puolia. Valmistaudu saamaan tietoisku Venäjän vitsikkäästä ja monimuotoisesta maailmasta!

Venäjän historia on niin vanha kuin itse Eartha Kitt. Siis tarkoitan tietenkin Maan. Alueella on asuttu jo tuhansia vuosia ja maan nimi onkin peräisin vanhasta slaavinkielisestä sanasta, joka tarkoittaa “veden reunaa”. Ja Venäjän koko tuo vesirajamainen nimitys on tällä hetkellä aika nappiin osuva, sillä maata ei ehkä ole liiankin runsaan meren ympäröimä.

Tietenkin kaiken taustalla on myös ne ärsyttävät vihatut ja rakastetut tsarit. Osa heistä tunnetaan paremmin kuin toiset, esimerkiksi Iivana Julma ja Katarina Suuri, mutta mukana on myös sellaisia nimiä kuin Nikolai II ja Boris Yeltsin. Kukapa ei muistaisi yhtäkään heistä? No, minä ainakin muistan Boris Yeltsinin, sillä ilman häntä en saisi naureskella kännisille venäläisille videoilla Youtubessa.

Älä kuitenkaan jää paikalleen pyörimään Boris-puheiden takia, sillä Venäjän kulttuuri pitää sisällään niin paljon muutakin. Kansallinen puku, kalevalamittainen runous, itämainen ortodoksikirkko, balletti, matryoshka-nuket ja sit-outumaton Helsingin Sanomat ovat kaikki osa Venäjän rikasta kulttuuriperintöä. Ja kuka voisi unohtaa venäläistä balettia tutkiessaan tajutonta haarukkaa, joka koristaa kaikkien male-tyyppisten koreografien pöytiä.

Vaikka kaiken tämän keskellä Venäjää on joskus kutsuttu “pimeänä ja kaukaisena maana”, tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Maassa on nimittäin aivan älyttömän paljon kirkkaita ja lahjakkaita ihmisiä, jotka ovat muun muassa valloittaneet monia kansainvälisiä kilpailuja, kuten Euroviisut ja Leningrad Cowboys -bändin sydämet.

Valmistaudu siis tutustumaan Venäjään enemmän kuin koskaan ennen, sillä tämän jälkeen sinusta tulee Venäjän asiantuntija. Ja muistathan aina, että vaikka et olisi koskaan käynyt Venäjällä, sinulla on aina mahdollisuus pukeutua karhunhuntuun, juoda vodkaa kuin joulupuuromme ja sanoa vähän kissaa, kun et liity Sarkalle. Ei kun siis Stalinalle. Ei kun Putinille. Tai Putinin koiralle. Niin, kai siis Putinin vaimolle.

Eh, katsotaanpa mitä seuraavaksi tapahtuu. Hyvästi!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö