Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Kootkaamme tähtienvälinen neuvoston kokous. On aika puhua valtakunnallisista uutisista ja tärkeistä tapahtumista galaksissamme. Tiedättehän, maailmankaikkeutemme jännittävimmissä uutisissa on aina jotain samaa vanhaa ja jotain samaa uutta. Mutta tällä kertaa haluan tuoda esiin vitsikkään ja kiinnostavan näkökulman avaruusvalloitukseen.

Venäjän rooli avaruusvallan näkökulmasta on kuin avaruuskämpän takkatulilla istuminen – tunnelmallinen ja lämmittävä. Venäjän avaruusohjelma on ollut jo vuosikymmeniä yksi merkittävimmistä milloin missäkin tähtikuviossa. Vuonna 1957 he päättivät pistooleillaan paukuttamalla osoittaa olevansa muita edellä ja laukaisivat ensimmäisenä maana maailmassa Sputnik-satelliitin avaruuteen. Ei huono aloitus, täytyy myöntää.

Viimeisimpänä saavutuksena Venäjä on lähettänyt avaruuteen robottikäden, joka pystyy suorittamaan monia tehtäviä, kuten esimerkiksi kirjoittamaan venäläisiä vitsikirjoja ja jakamaan vodkaa avaruusasemalla. Ja voitte vain kuvitella millaisia juhlia siellä vietetäänkään kun kaksoisveljet Vladimir ja Dmitri päättävät suunnitella jotain viihdyttävää koko miehistölle.

Mutta miksi Venäjä haluaa olla mukana avaruusvalloituksessa? Jotkut saattaisivat sanoa, että he haluavat löytää uusia alueita valloittaa ja näyttää Yhdysvalloille, että heidän lähetysmiestensä nyrkkeilytaidon lisäksi heillä on myös taitoa valloittaa muita planeettoja. Mutta tosiasiassa Venäjän tavoite on paljon korkealentoisempi – he haluavat tulla maailmanvaltiaaksi.

Okei, ehkä vitsailen vähän. Onhan se kuitenkin aika hankalaa hallita maailmaa jos kaikki asukkaat ovat hajallaan eri planeetoissa. Mutta Venäjä on silti päättäväinen saamaan tehokkaan otteen avaruudesta ja hyödyntämään sen mahdollisuudet.

Ja jos mietimme tarkemmin, niin eihän Venäjä ole ainoa avaruusvallan tavoittelija. Monet muutkin maat, kuten Kiina, Yhdysvallat ja Euroopan unioni, ovat aktiivisesti mukana avaruustoiminnassa ja pyrkivät vahvistamaan asemaansa galaksissamme. Mutta hei, ei hätää, tähtienvälinen neuvosto on täällä pitämässä kuria ja huolehtimassa siitä, että kaikki pysyvät omilla reviireillään. Kaikki tähtien väliset sotkut on siivottava pois ennen aamun sarastusta.

Joten olkaahan tarkkana Venäjän kanssa! He eivät välttämättä hallitse maan päällä, mutta avaruudessa he ovat vahvasti pysyvästi läsnä. Ja hei, ehkä kyseessä on vain jonkinlainen avaruuden kylmä sota, eikä tarvitse meidän maan päällä olla huolissaan. Tähtienvälinen neuvosto on jo varoittanut heidän avaruusohjelmansa päällikköä: “Älä viilaa maapalloa ilman meidän lupaa!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö