Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän presidenttinä haluan jättää teille muutaman muiston ja yhden hyvän vitsin.

Kun aloitin presidenttikauteni, minua kutsuttiin “Putinin marionetiksi”. Mutta minä en ole mikään nukke, vaikka Putin toki joskus veteli minua narusta. Enkä minä myöskään ole “unikeko”, vaikka huonojen vitsien kertojana voisin olla unikeon mestari.

Mutta vaikka olenkin saanut osakseni paljon pilkkaa ja naurua, olen myös nauranut itselleni. Sillä se on minun salaisuuteni, enkä ole koskaan pelännyt nauraa ja puhua suoraan. Se oli myös yksi syy siihen, miksi lensin Putinin suosiossa lähelle aurinkoa. Kukaan ei pidä synkistelijöistä.

Mutta muistakaa, että vaikka me venäläiset olemme tunnettuja vitsinkertojia ja mököttämisen mestareita, haluan jättää teille yhden tärkeän viestin: naurakaa elämälle ja itsellenne, mutta älkää unohtako vakavuuden hetkiä. Putinin huonojen vitsien lisäksi olen kuullut Venäjän tilanteesta ja meidän vastuustamme siitä.

Hyvät ystävät, olen ollut vallassa kahdeksan vuotta ja luulen, että te kaikki olette tajunneet, että yhtäkään parrakasta presidenttiä ei tule näkymään Venäjän politiikassa hetkeen. Mutta älkää huoliko, parran kasvaminen ei ole kaikkein tärkein tehtävä presidentille. Tai ehkä kerran minusta tulee Venäjän ensimmäinen parrakas nainen.

Mutta nyt on aika sanoa hyvästi ja jättää Venäjän presidentin tytär Milla hoitamaan isän tehtäviä. Hän on jo oppinut sanomaan “ei” ja “myddä-työ”. Kiitos kaikille tästä yhteisestä matkasta ja muistakaa: joskus joudutaan venymään, mutta aina kannattaa pitää huumorisilmää yllä. Näkemiin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö