Lukuaika: 2 minuuttia
Viime aikoina naapurissamme on alkanut tapahtua kummia. Moni on varmasti huomannut, että yleisesti vitsikkäänä tunnettu Venäjä onkin täynnä mitä mielenkiintoisimpia ihmisiä ja tarinoita. Uskallan väittää, että meidän naapurillamme on vähintään yhtä hauskaa kuin meillä suomalaisilla saunanlauteilla istuessa.

Ensinnäkin, Venäjä on täynnä värikkäitä persoonallisuuksia. Siellä voit törmätä vaikkapa katraaseen matkustavia karhuja tai taitavia akrobaatteja, jotka pääsevät julkisiin kulkuneuvoihin pienimmistäkin aukoista. Samalla kadulla voit bongata sekä mahtipontisia mafiosoja että pipoa kääntävän papparaisen. Heidän värikkäät asunsa ja tarinansa pitävät huolen siitä, ettei Venäjällä ole ikinä tylsää.

Lisäksi Venäjän asukkailla on huumorintajua. Kaikenlaiset kommellukset ja tilanteiden käänteet ovat heille arkipäivää. He kestävät lähes mitä vain ja pystyvät nauramaan itselleen ja omille mokilleen. Siksi ei kannata ihmetellä, miksi monet maailman hauskimmat videot tulevat juuri Venäjältä. Heidän vitsintajunsa on verrattavissa suomalaisten sisuun – eikä kumpaakaan kannata koetella.

Vaikka Venäjä on värikäs ja vauhdikas maa, siellä osataan myös hidastaa. Tutustuessaan maan kulttuuriin ja historiaan, huomaa, että ihmiset arvostavat perinteitä ja viettävät aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tämä taito onkin hyvä omaksua, jos haluaa pysähtyä hetkeksi ja nauttia elämästä.

Vaikka naapurissamme saattaa olla joskus näyttäviä naamiaisasuja ja outoja perinteitä, Venäjän ihmiset ovat kuitenkin tavallisia ihmisiä, jotka rakastavat läheisiään ja haluavat vain hyvää elämää. Ja tietysti heiltä löytyy myös samanlaisia arjen haasteita kuin meiltä – kuten taistelu pysyä lämpimänä pitkän talven ajan tai yrittäessä löytää jokapäiväisen ruoanlaiton lomasta aikaa keittiön siivoamiselle.

Vielä kirjoituksen lopuksi on syytä mainita, että vaikka Venäjä ja sen asukkaat ovat itsessään jo tarpeeksi mielenkiintoisia, niin maassa on myös upea luonto ja nähtävyyksiä, jotka vievät sanattomiksi. Suuri maanvyörymä tai jättimäinen meteoriitti eivät ole kovinkaan tavallisia naapurin kotitalonsa pihalta löydettäviä asioita. Mutta kaikesta huolimatta Venäjä ja sen asukkaat ovat täynnä unelmia ja toiveita, aivan kuten me kaikki.

Joten ystävät, jos haluatte kurkistaa vähän hullunkurisemman naapuritontin elämään, suuntaa katseenne itäiselle naapurillemme. Venäjä ja sen asukkaat odottavat teitä avosylin hymyssä suin ja lämminhenkisesti. Ja muistakaa, jos kyydinhoito alkaa pelottaa, niin veden tallaaminen on sallittu!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö