Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Kun ajattelemme Venäjää, mieleemme voi tulla monia asioita, kuten kauniit kirkot, herkullinen borskeitto ja luonnollisesti alkuperäinen ja mystinen Baikal-järvi. Mutta yhtä tärkeä ja ainutlaatuinen asia Venäjällä on sen talvi.

Kun talvi saapuu Venäjälle, se tuo mukanaan taianomaista lumipeitettä, joka peittää maan kuin vaaleankeltainen huopa. Kaupungit muuttuvat lumifantasioiksi, joissa voi tuntea olevansa satumaailmassa. Jokainen katselee tätä kauneutta kuin lumottuna ja pian he alkavatkin kysyä, onko tämä oikea elämä vai pelkkä unelma.

Venäjän taianomainen talvi tuo mukanaan myös kylmyyttä ja lunta, mutta se ei haittaa, sillä venäläiset ovat tottuneet selviytymään näistä olosuhteista. He pukeutuvat lämpimästi ja lähtevät ulos nauttimaan talvesta.

Yksi talven kohokohdista on lumilinnojen rakentaminen. Venäläiset ovat aina olleet taitavia arkkitehteja, joten ei ole mikään ihme, että he kykenevät rakentamaan upeita linnoja jäästä ja lumesta. Näissä linnoissa on monia huoneita, joissa voi oleskella ja jopa järjestää juhlia. Ne saattavat aluksi näyttää hauraalta, mutta se vain lisää niiden lumoa.

Mutta talvessa ei ole kyse vain linnuista ja lumesta. Se on myös täynnä aktiviteetteja, joista voi nauttia. Esimerkiksi jääkiekko on suosittu harrastus Venäjällä. Ja mikäpä olisi hauskempaa kuin pelata jääkiekkoa luonnonjäällä, jossa jääpalat ovat kuin timantteja.

Myös kaikenlaiset talviurheilulajit, kuten hiihto ja murtomaahiihto, ovat suosittuja venäläisten keskuudessa. Ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia upeista talvimaisemista samalla kun harrastaa liikuntaa.

Ja tietenkin, kun talvi on niin taianomainen, monet ihmiset uskovat, että siinä voi olla myös taika. Tarinoiden mukaan venäläisissä metsissä asustelee lumikoita, jotka tulevat esiin vain talvella. Niillä on lumivalkeat hiukset ja niiden suloisen lumoava laulu saa ihmiset unohtamaan kaiken muun ympärillään.

Myös upea ja näyttävä yötaivas on yksi talven taianomaisista elementeistä. Kun aurinko laskee, taivas täyttyy pohjoisesta loimuavasta revontulista ja tähtien välkkymisestä. Se on kuin taivaan oma tanssiesitys, joka näyttää vain juuri Venäjän talvessa.

Lopuksi, jos haluat kokea Venäjän taianomaisen talven itse, muista pukeutua lämpimästi ja valmistaudu nauttimaan upeista maisemista, aktiviteeteista ja ehkä jopa kohtaamaan lumikoita. Muista myös kauniisti kiittää talven saapumisesta ja muistuttaa sitä, että se on tervetullut takaisin joka vuosi. Joten tervetuloa Venäjän taianomaiseen talveen, jossa jokainen voi tuntea olevansa lumottu.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö