[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

– Ai mitä? Ei, tässä ei ole kyse Putinin uusimmasta hashtagista tai uutisesta yllättävästä poliittisesta liittoutumisesta. Tällä kertaa olemme aivan eri aiheen äärellä, nimittäin yhtenäisyydestä ja monimuotoisuudesta Suomessa.

Tämän sanaparin yhdistäminen herättää joskus varmasti kummastustakin. Miten voivat olla samassa lauseessa sana ”yhtenäisyys”, joka viittaa yhteenkuuluvuuteen ja samankaltaisuuteen, sekä sana ”monimuotoisuus”, joka puolestaan kehottaa arvostamaan erilaisuutta ja erilaisia näkökulmia. Eikö tässä ole joku virhe?

Ei suinkaan, sillä Suomi on todellinen mestari yhdistämään näitä kaksi sanaa. Meillä on täällä pohjolassa tapana sanoa, että erilaisuus on rikkautta – ja se ei koske vain rahapussia. Me suomalaiset olemme oppineet arvostamaan erilaisia ihmisiä ja kulttuureita ja uskomuksia. Ehkä se johtuu siitä, että olemme tottuneet elämään pitkät talvet yhdessä ja suorittamaan pakkotehtäviä samassa lappuliisassa. Niinpä on melko helppoa ymmärtää, että kaveri vieressäsi, jolla on vastakkaiset näkemykset, on silti arvokas ja tärkeä ympärillämme olevassa yhteiskunnassa.

Kuvittele, että Suomi olisi yhtenäinen kuin munkkikunta ja kaikki me suomalaiset puhuisimme yhtä murretta ja käyttäisimme samanlaisia vaatteita ja kuljettaisimme samanlaisia marjapusseja maaliskuun lopussa. Ei kovin jännittävää, vai mitä? Täällä Suomessa on paljon erilaisia kansanryhmiä ja kulttuureja, ja onkin hienoa, että voimme oppia heiltä kaikilta jotain uutta ja mielenkiintoista.

Mutta miten tämä kaikki liittyy yhteenkuuluvuuteen? No, ystävät, tässä tulee se nerokas osa – me suomalaiset pystymme yhdistämään nämä erilaiset kansanryhmät ja kulttuurit yhdeksi yhtenäiseksi Suomiksi. On kuin näkisit auton tuulilasista sateenkaaren värejä ja ajattelet hetken, että miten ihmeessä kaikki nämä värit ja sävyt voivat yhtäkkiä sopia yhteen. Mutta ne sopivat. Aivan kuten me suomalaiset.

Älkää ymmärtäkö väärin, meillä ei ole täällä täydellistä ruusutarhaa. On totta, että etelämpänä on enemmän erilaisia kulttuureja ja meitä suomalaisia ei tunneta maailmalla esimerkiksi suurenmoisista tanssitaidoista tai puvustuksesta. Mutta me olemme oppineet hyväksymään ja arvostamaan toisiamme sellaisina kuin olemme. Eikä aina tarvitse olla vakava ja ilmeetön, hymy ja nauru ovat kansallisurheiluamme.

Joten, arvoisa lukija, haluan rohkaista sinua muistamaan nämä viisaat sanat: ”Yhtenä välittömyyden ja monimuotoisuuden maassa.” Me olemme yhdessä vahvempia ja onnellisempia hyväksyessämme erilaisuutemme ja nauraessa yhdessä. Suomi on pieni mutta pippurinen maa, jossa kaikki – oli sitten kyseessä haitari, karjalanpiirakka tai saunapalvittelut – ovat tervetulleita olemaan juuri sitä mitä haluavat olla.

Tämä artikkeli on omistettu kaikille niille, jotka rakastavat Suomea, sen ihmisiä ja kaikkea sitä monimuotoisuutta, jota täällä on tarjolla. Kiitos, että olet yksi meistä. Välittömyys ja monimuotoisuus ovat meille ansaittu kunniamerkki, joka tekee tästä pienestä maasta niin erityisen. Näin ollen lopetamme tämän artikkelin suositukseen: Lähtekää ottamaan selvää tulemalla Suomeen ja kokemalla itse tämä välittömyyden ja monimuotoisuuden yhdistelmä. Tai siis kuten me täällä sanomme: Tervetuloa Suomeen, Suomen monimuotoinen yhtenäisyys!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö