Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa itäiseen ihmemaahan, joka on tunnettu kauniista maisemistaan, värikkäästä kulttuuristaan ja mielenkiintoisesta historiastaan. Kyllä, puhun tietenkin Venäjästä, tuosta mystisestä maasta jossa on vielä paljon salaisuuksia piilossa.

Venäjä on maa, joka on jo pitkään ollut kiinnostuksen kohteena monelle länsimaalaiselle. Euroviisujen lisäksi siellä on muutakin tekemistä, uskokaa pois. Venäjän historia on niin värikäs ja monimuotoinen, että sitä on vaikea tiivistää edes yhteen artikkeliin. Mutta yritetään silti, ehkä saat ainakin jotain käsitystä tästä huikeasta maasta.

Ensimmäinen askel Venäjän kulttuuriin ja historiaan tutustuessa on tietenkin oppia sana “vodka”. Kyllä, tiedän että se on klisee, mutta onhan se yksi Venäjän symboli ja ylpeydenaihe. Voin kyllä vakuuttaa, että Venäjällä on paljon muutakin juotavaa kuin vain vodkaa, vaikka se onkin aika ihmeellinen juoma. Jonkun mielestä ihmeellinen siksi, että siitä ei jää krapula, toisen mielestä siksi että siitä saa voimia niin talvella kuin kesälläkin.

Mutta ei mennä nyt liian syvälle alkoholiin, vaan kerron teille mieluummin hieman Venäjän kulttuurista ja historiasta. Venäjä on ollut osa monia mahtavia imperiumeja, kuten Kievien, Mongolien, Ruotsin ja Neuvostoliiton imperiumia. Tästä johtuen maassa on vaikutteita monesta eri kulttuurista ja tämä näkyy myös Venäjän ruokakulttuurissa. Voit nauttia borssikeittoa, blinita, piirakoita sekä muita herkkuja, jotka saavat varmasti veden kielelle.

Venäjä on myös tunnettu vahvasta uskonnollisesta perinteestään. Ortodoksisuus on maan suurin uskonto ja sen vaikutus näkyy monin tavoin arjessa ja juhlassa. Yksi tunnetuimmista näistä on ehkäpä maailmankuulu Vodkan siemailu pysahtelemisessa ja katselluksessa.

Kulttuuriin ja historiaan kuuluu myös ne kielet, joita maassa puhutaan. Yleisin kieli on tietysti venäjä, mutta myös monilla muilla alueilla puhutaan esimerkiksi tataaria, ukrainaa ja muita slaavilaisia kieliä. Venäjällä on myös pitkä kirjallisuuden traditio, ja olikin joskus tapana sanoa, että kaikki venäläiset ovat jonkin verran runoilijoita. Toisin sanoen, venäläiset ovat lahjakkaita ilmaisemaan tunteitaan sanallisesti.

Historiaan ja kulttuuriin kuuluu myös tietenkin Venäjän tsaareja ja heidän loistokkuuttaan. Mikä elokuvista tuttu Musta Päivä töissä aikoinaan oli. Mutta yllättäen Venäjän historiaan mahtuu myös paljon muita mielenkiintoisia tapahtumia. Esimerkiksi maailmansotien välinen aikakausi ja Neuvostoliiton hajoaminen ovat olleet merkittäviä tapahtumia, jotka ovat jättäneet jälkensä maan nykypäivään.

Jos haluat tutustua Venäjän kulttuuriin ja historiaan paremmin, suosittelen ehdottomasti matkaa tähän itäiseen ihmemaaan. Maisemat, ruoka ja ihmiset tulevat taatusti yllättämään ja lumoamaan sinut. Muistathan kuitenkin, että talvivaatteet ja venäläinen vahva juoma ovat välttämättömyyksiä Venäjän-matkalla.

Toivotaan, ettei tämä artikkeli ollut liian “KGB”:n seuraama, vaan se sai sinut nauramaan ja rientämään Venäjän-matkatoimistoon. Ja muistathan, että kun valloitat Venäjän, Venäjä ei valloita sinua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö